útfelújítás

2018.09.28. 11:30

Felújították a veszélyes bakonyaljai útszakaszt

Felavatták szerdán a Bakonyszombathely és Bakonybánk közötti 4,4 kilométernyi útszakaszt.

P. P.

Felavatták szerdán a Bakonyszombathely és Bakonybánk közötti 4,4 kilométernyi útszakaszt.

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Az ünnepség résztvevőit Kovács Kálmán, Bakonybánk polgármestere köszöntötte, s egyebek mellett elmondta, hogy a munkálatok a külterületi részeken viszonylag gyorsan haladtak, a településen viszont lassabban, hiszen ott mindkét oldalon kiburkolták a vízelvezető árkokat is. Szólt arról, hogy az út korábbi rossz állapotát főleg az a sok kamion idézte elő, melyek Tatabánya és Pápa között közlekednek.

Czunyiné dr. Bertalan Judit parlamenti képviselő szerint is nagy ennek a kicsi falunak az átmenő forgalma, ezért mindenképpen szükség volt az útfelújításra. Már csak azért is, mert ezáltal nő a közlekedésbiztonság és az értékvédelem, hiszen a domborzati viszonyok miatt – eső esetén – pillanatok alatt kialakult eddig az áradat, aminek elvezetése ezentúl megnyugtató lesz.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke azt fűzte hozzá ehhez, hogy az általa irányított testület is támogatja ezen elképzeléseket, s kifejezetten örül annak, hogy itt, az eredetileg tervezett 3,4 kilométernyi szakasz helyett további egy kilométer is megújulhatott TOP-támogatásból. Ezt és a többi hasonló építkezést azért tartja fontosnak, mert nagyon sok embert érintenek.

A kivitelezés konkrét adatait Barabás Zsolt, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója ismertette. Kiderült, hogy csaknem ötezer tonna aszfaltot használtak fel, új kaparóréteget terítettek, felfestették a tartós útburkolati jeleket és 30 KRESZ-táblát is kicseréltek. A nemzetiszínű szalag átvágása előtt még elhangzott, hogy ez a beruházás több mint 443 millió forintba került.

Segítik a tragédiák megelőzését

Cunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és Barabás Zsoltot, a Magyar Közút megyei vezetőjét is megkérdeztük arról, hogy tudnak-e segítséget nyújtani annak a szűkebb hazánk határán túli veszélyes útszakasznak a felújításához Bakonycsernye közelében, ahol az elmúlt szombaton baleset következtében meghalt egy Súron élő 23 éves lány. Mindketten azt mondták, hogy az a négy kilométeres útszakasz ugyan nem tartozik illetékességi területükhöz, de felveszik a kapcsolatot kollégáikkal, s igyekeznek megtenni mindent azért, hogy újabb tragédia ne következzen be. Ott sem és máshol sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában