gólyahír

2018.09.04. 20:00

Babát vár a Barátok közt tatabányai tinisztárja

A Barátok közt című sorozatból megismert, tatabányai gyökerekkel rendelkező Szabó Kitti nemrégiben kapta a jó hírt: kisbabát vár. A televízió képernyője helyett már az interneten találkozhatunk vele, hiszen videókat készít, blogot ír.

Körtvélyfáy Dina

Szabó Kitti babát vár

Fotó: RTL Sajtóklub

– Hogy fogadta a hírt, hogy anyuka lesz?

– A teherbeesésem előtt két héttel voltam nőgyógyásznál, ahol olyan eredményeket kaptam, hogy az inzulinrezisztenciám, a policisztás petefészek-betegségem, és a pajzsmirigy-alulműködésem miatt előre fel kell készülnöm arra, ha kisbabát szeretnék és nehezen fog összejönni. Mondtam is magamnak, ez két-három év, addig is elkezdek jobban odafigyelni az étkezésre, a gyógyszerek pontos bevételére. Két héttel később mégis teherbeestem. Ezért volt ennyire váratlan, nem pedig azért, mert nem álltam rá készen, vagy nem olyan a kapcsolatunk a párommal. Most éppen költözünk, nézegetjük a bútorokat a szobájába, elkezdődött a tényleges babavárás. Még nem tudni, fiú lesz-e vagy lány. Szeptember vége felé rendezünk egy babaváró bulit, ahol ez is kiderül majd.

– A Youtube-on bukkant fel pár hónapja... Miért pont a videózást választotta?

– Mindig is tudtam, hogy azért, mert otthagytam a Barátok köztöt, ez nem azt jelenti, hogy végeznék a média világával is. Televíziós műsorkészítőként diplomáztam, de nem éreztem úgy, hogy feltétlenül a televíziózáshoz szeretnék visszatérni, ezért az internetet választottam. Azért vágtam bele a saját blogomba, valamint a videóimba, hogy megmutassam azt, aki vagyok. Egyrészt az emberek csak a sorozatból ismertek, másrészt szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, mondanivalómat másokkal. A legfontosabb feladatom az, hogy inspiráljak másokat.

– Milyen visszajelzéseket kap az interneten?

– Hét hónappal ezelőtt, januárban kezdtem videózni. Ehhez képest több mint ötvenezren vagyunk, ami kiemelkedő szám a statisztikák alapján. A legutóbbi videóim „robbantak”. Az elején kaptam hideget, meleget, de kitartottam amellett, amit gondolok. Mára már kilencven százalékban pozitív visszacsatolást kapok. Sok kismama keres meg, nők, akik gyereket szeretnének, hogy erőt adtam nekik. Úgy volt, nehezen lehet gyerekem, mégis összejött két hét alatt. Napi harminc–ötven üzenetet kapok ezzel a témával kapcsolatban. Mások arról szoktak írni, jó, hogy nem azt a látszatvilágot mutatom, mint más, hanem azt, amilyen tényleg vagyok.

– A tatabányai Bárdos László Gimnáziumba járt iskolába.

– Öt évfolyamos, nyelvi előkészítőre jelentkeztem, angol tagozatra. Az első évben jártam „rendesen”. Tizedik elején kerültem be a sorozatba. Az onnantól kezdődő négy évem magántanulóként folytatódott. Egyszerre voltam az iskolai osztályom és az RTL-es sorozatbeli társaság tagja. Kicsit mintha ők is az osztálytársaim lettek volna. A Bárdossal kapcsolatban rossz élményem nincs, mindenki elfogadott, türelmesek voltak velem. Tanárok és diákok egyaránt.

– Milyen élményei fűződnek a Barátok közthöz?

– Száz százalékban pozitívak. A három év, amíg ott voltam, nagyon jó időszaka volt az életemnek, bár nehéz volt az iskolával összeegyeztetni. Néha nem értem, hogy tudtam ennyi helyen egyszerre létezni, de megérte a fáradtságot a sorozat részesének lenni.

A kollégáimra szeretettel gondolok vissza, ha pedig bemegyek az RTL Klubba, mintha a második otthonomba mennék. Végül a továbbtanulás miatt hagytam ott a sorozatot, hogy legyen diplomám, amelyet később kamatoztatni tudok.

Adam Lamberttel is interjút készített Londonban

Kitti szülei modelliskolát működtettek, így elmondása alapján, hamarabb megtanulta, mi az az alapállás, és hogyan kell tökéletesen fordulni a kifutón, mint beszélni. 2004-ben édesapja az egyik születésnapjára színházjegyeket kapott a Madách Színházba, Az operaház fantomjára. Előtte is jártak színházba, de ez a darab sorsfordító volt Kitti életében. Akkor határozta el: színésznő lesz. Járt helyi színjátszó csoportokba, majd Budapesten keresett családjával színésziskolát. Harsányi Gáborhoz, majd Gór Nagy Máriához járt, mielőtt bekerült a Barátok köztbe. 2016 nyarán végzett a Budapesti Metropolitan Egyetemen, televíziós műsorkészítőként. Mellette a színészetet sem hanyagolta, kipróbálta magát szinkron stúdióban és színházban is. Az iskola mellett belemerült a kamera mögötti munkálatokba. Eljutott Londonba is, ahol interjút készített Adam Lambert énekessel.

– A Rékasi Károly által megformált Bartha Zsolt lányát játszotta a sorozatban.

– Valóban, mégsem Rékasi Károllyal, hanem a sorozatbeli partneremmel, Barna Zsomborral és a többi fiatallal, Nyári Diával, Aradi Balázzsal, Bozsek Márkkal és Kiss Ramónával forgattam a legtöbbet. Karcsival szerettem együtt dolgozni, nagyon sokat tanultam tőle. Amikor elmentem, volt egy nagy beszélgetésünk, leült velem másfél órára. Sokat köszönhetek neki, már amiatt is, hogy láthattam dolgozni.

– A szintén Tatabányáról indult Aradi Balázzsal milyen kapcsolatot ápol?

Balázst lassan húsz éve ismerem, már az általános iskolába is együtt jártunk, igaz ő eggyel fölöttem. Később mindketten bárdososak lettünk. Nagyon hasonlított az életpályánk addig az időszakig, amíg szerepeltünk a sorozatban.

– Gyakran jár Tatabányán?

– Két-három hetente. Ahogy az időm engedi, szeretek hazalátogatni. A párom szolnoki, ami teljesen a másik irány. Tatabányán tízéves koromtól kertes házban nőttem fel, nagyon ragaszkodom az otthonunkhoz. Édesanyámék többször mondták, szeretnének utánam jönni Budapestre, főleg mióta a testvérem is ott él, de azt mondtam nekik, ne tegyék. Hazajönni Tatabányára mindig megnyugvás a főváros után. Látom a dombokat, fákat, jó a levegő. A Turul az a helyszín, ahová a gimitől elkezdve a mai napig szívesen járunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában