lezárások(k)

2018.08.12. 20:00

Tatai útfelújítások: a menekülő útvonalakon is elkezdték már a munkálatokat

Nemcsak a hőséggel kell a tataiaknak megküzdeniük a nyáron. A rengeteg útlezárás is sokuk vérnyomását megemeli. Jelenleg négy helyen okoznak forgalomkorlátozást a munkálatok. És az építkezéseknek még koránt sincs vége. Összeszedtük, hogy mikor, hol számíthatnak fennakadásokra.

Goletz-Deák Viktória

Jelenleg négy helyen okoznak forgalomkorlátozást a munkálatok. És az építkezéseknek még koránt sincs vége.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Tata Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, sok útlezárás nehezíti nyáron a tataiak életét. És ez várhatóan november végéig így is marad. Olvasóink jelezték, hogy már a „menekülő” útvonalakon is fennakadásokra kell számítaniuk az autósoknak. Hogy némileg megkönnyítsük a dolgukat, összeszedtük hol, mikor és meddig számíthatnak lezárásokra.

Végre megkezdték a régóta várt munkálatokat a Május 1. út híres gödrénél. November közepéig itt félpályás lezárások lesznek. De mindkét sávban, mindkét irányban szabad marad majd egy-egy útpálya, és a jelzőlámpa is működni fog.

Az Interspar építése miatt van a legtöbb fennakadás. A Május 1. út Váralja, és Keszthelyi út közötti szakaszának északi oldalán újra kikerült a kordon, így ott csak egy sávban haladhatnak az autósok. Emiatt a Keszthelyi út végétől egyirányú a Május 1. út felé, így a Május 1. útról nem lehet bekanyarodni a Keszthelyi útra. Ám hamarosan megkezdik a munkálatokat a Május 1. út–Keszthelyi utca csomópont északi oldalán is. Ekkor a Keszthelyi út focikert melletti szakasza egyirányú lesz, a Május 1. útról lehet behajtani, az Új út felől pedig zsákutca lesz.

Közben azonban a menekülő útvonalnak használt Hajdú utcában, és az Új úton is számíthatunk korlátozásokra. Az Új úton a Mentőállomás és a volt Gyógyszertári Központ közötti szakaszon már elkezdték a munkálatokat. Itt augusztus végéig lesznek fél-fél pályás lezárások. A Hajdú utcában pedig elkezdték átépíteni a csapadékvíz-elvezető csatornát, megújul az utca teljes burkolata, a járda és a parkoló, valamint a zöldterület is. Hogy ez meddig tart, egyelőre nem tudni.

Azonban ekkor kezdődik csak a java. A Május 1. út teljes déli oldalán, a buszpályaudvar előtt lezárják a külső sávot a Keszthelyi úttól egészen a Váralja útig. A buszpályaudvar előtti buszmegálló átkerül a Váralja utca utáni szakaszára a CBA elé. Itt október közepéig számíthatunk korlátozásokra. Ha ezzel végeznek, akkor a Keszthelyi útig mindkét irányban a Május 1. út belső sávja lesz lezárva. Ekkor épülnek meg a középszigetek, kanyarodósávok. Ha minden jól halad, akkor ezzel november végéig végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában