iskolakezdés

2018.08.24. 07:10

Egy kisebb vagyonba is kerülhet a tanszerek beszerzése

Már csak hét nap van hátra, és elkezdődnek a tanévnyitók, majd szeptember 3-án minden iskolában becsengetnek. A tanszerek beszerzése nem kis gondot okoz ilyenkor a szülőknek: vannak, akik egész nyáron készülnek rá. Az iskolakezdés jelentősen befolyásolja a családi kasszát.

Sugár Gabi

A papír-írószer boltokban a választék óriási, leginkább a pénztárca szab határt a gyerek és az iskola igényeinek

Fotó: Dallos István/24 Óra

Az egyik tatabányai papír-írószerboltban éppen iskolaszereket válogatott egy anyuka és két fia. Már csak egy különleges radírt vásároltak. Az egyik gyermek alsós, a másik felsős. Fontos, hogy a fiúk számára megfelelőek legyenek a tanszerek, eszközök, ezért a legtöbb helyen ők választják ki, mi kerüljön a bevásárlókosárba – mondta az anyuka. Majdnem minden megvan már, új iskolatáskát is kaptak a gyerekek, s így csaknem 50 ezret költöttek.

A papír-írószer boltokban a választék óriási, leginkább a pénztárca szab határt a gyerek és az iskola igényeinek (Fotó: Dallos István/24 Óra)

A másik anyuka kislányával lépett be a boltba. Három gyermek évnyitójára kell készülniük; egyikük még óvodás. Több helyen vásároltak be, s számukra igen fontos a termékek ára – mondja az anyuka. A válogatásnál megbeszélték, miből, mit vásárolnak. A két iskolásra így 30 ezer forintot költöttek.

A boltban a kis füzetek 60 és 160 forint, a nagy füzetek 125 és 285 forintba kerültek. A 80 lapos spirál 290 forint. Találtunk öt tantárgyas minőségi spirálfüzetet is 2950 forintért. A legdrágább tétel a hátizsák, az iskolatáska. Sokan így is inkább megveszik a minőséget, mert aggódnak a gyermekük esetleges rossz tartása miatt. Szeptember első hetéig, az iskolák első szülői értekezletéig akár duplájára is megnőhet a forgalom a boltokban.

Megkérdeztük: Hogyan spórol a tanszerek vásárlásánál?

Kissné Gellért Emőke

Kissné Gellért Emőke

– Három gyermekünket készítjük fel a tanévkezdésre. Figyelemmel kísérjük a különböző akciókat. Csomagolópapír helyett nejlon borítókat rakunk a füzetekre, könyvekre. A füzetek beszerzésénél figyelembe kellett venniük a gyerekeknek, hogy 250 forint a limit, azaz ennél drágább nem lehetett. Eddig 30 ezret költöttünk.

Lapatinszky Anita

Lapatinszky Anita

– A lányom összeállított egy listát, és azzal keressük fel a boltokat, és kutatjuk az akciókat. Már a legtöbb eszközünk megvan, néhány apróságra van csak szükségünk. Rajzlapot, és füzeteket kellene vásárolnunk még. Okosan, ügyesen használja a lányom az iskolaszereit, így nem kell minden évben táskát, tolltartót venni.

Nagy Emese

Nagy Emese

– Gimnazista a nagylányom, a kisfiam óvodás. Szerencsém van a lányommal, nincsenek különleges igényei, nem kell minden évben új eszközöket venni. Összeszámolta, miből, mennyire van szükség, és azt vásároltuk meg. Gyakorlatilag csak füzeteket, és egyéb apró eszközöket. Tízezer forint alatt mindent megvettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában