közút

2018.08.03. 11:19

Így számolják fel a Május 1. úti gödröt

Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t megyei igazgatóságának vezetője jelentette be péntek délelőtt, hogy hétfőn megkezdődnek a Május 1. úti gödörnél a helyreállítási munkálatok. 

Kemma.hu

Fotó: Mazán Tibor/24 Óra

Az ominózus útszakasz a visszatérő források miatt immár évek óta gondot okoz az autósoknakTatán, a karácsonyfa és a nyuszi került már bele, hogy felhívják a figyelmet a Május 1. úti gödör miatti bosszúságra a helyiek.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium „jóváhagyásával”, állami forrásból kezdődhet meg a beruházás. Ezek a munkálatok csaknem fél évet vesznek igénybe, ezért a politikus türelmet kért az erre közlekedőktől.

Barabás Zsolt megjegyezte, a kivitelezés lezárulásának szerződéses határideje ugyan jövő január, ám mi úgy tervezik, hogy novemberre elkészülünk a helyreállítással.

A rekonstrukció mintegy 150 méteres szakaszt érint. A beruházás a forgalom folyamatos biztosítása mellett, két ütemben valósul meg. Először a Május 1. út északi részét állítják helyre, majd a városközpont felé vezető két sávot. A bontási munkákat követően kezdődik meg a víz apasztása, amely jelenleg 30 centire van az aszfaltburkolattól. Szeptember elején megindul a mélyszivárgók, azaz az elvezetések beépítése, másfél, illetve három méter mélységben. A forrás vizét pedig az utat keresztező Kismosó-pataknál kialakított két átereszbe, majd onnan a vízfolyásba vezetik.

Michl József polgármester azt hangsúlyozta, hogy nem egy természeti katasztrófával állunk szembe, de kevés a tapasztalat az ilyen jellegű problémák megoldására. Ez még annak ellenére is elmondható, hogy számította a „vizek” visszatérésére, ám annak idejét és mennyiségét nem lehetett kalkulálni.

A Kemma élőben tudósított a péntek délelőtti sajtótájékoztatóról:

 

További részletek a 24 Óra augusztus 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában