közút

2018.07.28. 06:52

Kiderült, mikor kezdődik a Május 1. úti gödör felszámolása

A Kemma.hu megtudta azt is, hogy hogyan fogják lezárni a Május 1. út érintett szakaszát a munkák idejére.

Sz. A.

A Kemma.hu megtudta azt is, hogy hogyan fogják lezárni a Május 1. út érintett szakaszát a munkák idejére.

Az ominózus útszakasz a visszatérő források miatt immár évek óta gondot okoz az autósoknak Tatán, a karácsonyfa és a nyuszi került már bele, hogy felhívják a figyelmet a Május 1. úti gödör miatti bosszúságra a helyiek.

Áprilisban arról volt szó a Kismosó-patak rendbetételének kezdetekor, hogy a Közút és az önkormányzat megállapodása szerint június végén indulhat el a Május 1. úti gödör feltárása. Jelentős szakaszon, 6-7 méter mélyen kell feltárni az utat, kétszintes drénrendszert vezetnek be, hogy a forrásvizeket el lehessen onnan vezetni. Mivel június már elmúlt, megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy mikor kezdődik kezelésükbe tartozó útszakasz rendbetétele.

A Közút tájékoztatása szerint kivitelező a forrás által okozott károk helyreállítását jelenlegi ütemezése szerint várhatóan augusztus 2-3. hetében kezdi meg. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen fogalomkorlátozásra számíthatnak az autósok (akiknek a MÁjus 1. út buszvégállomás környéki szakaszán is jelentős sávlezárásokkal kell számolniuk a következő hónapokban).

Mint megtudtuk, a munkálatok ideje alatt a négysávos út forgalma két sávon haladhat majd, ehhez a Komáromi út csomópont jelzőlámpaprogramja is módosul. Az első ütemben az útszakasz Komáromi út felőli oldalán kezdik meg a helyreállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában