látványos búcsú

2018.05.03. 16:46

Traktorral ballagtak a jávorkás diákok

Csütörtökön a tatai Jávorka-iskola diákjai a fél várost bejárták különleges ballagási menetükkel.

Kemma.hu

Csütörtökön a tatai Jávorka-iskola diákjai a fél várost bejárták különleges ballagási menetükkel.

Fotó: Mazán Tibor/24 Óra

Három esztendeje találták ki a tatai Jávorka szakiskola diákjai, illetve szaktanáruk, Tasnádiné Sipos Mariann, hogy milyen jó ötlet lenne, ha a végzős diákok mezőgazdasági gépeken utazva tartanák a ballagásukat.

– Az akkori osztályom tanulói közül sokan otthon már gazdálkodtak, ennek köszönhetően jött tőlük a javaslat – meséli Mariann, aki azóta is az esemény fő szervezője. – Az első traktoros ballagáson tizenhat masinával vágtunk neki a Kossuth térig vezető útnak. De a végzősök azóta is óriási lelkesedéssel vesznek részt ezen a vidám, látványos eseményen.

Az első alkalommal, 2015-ben 16 traktor vonult fel, most pedig már huszonhárom. Ebből három az iskoláé, a többit azoknak a tanulók szülei bocsátották az oktatási intézmény rendelkezésére, akik gazdálkodnak.

A jókedvű társaság a menet végcéljánál, a Kossuth téren búcsúzott el Michl József polgármestertől és a várostól. Itt Beka Krisztina jóvoltából – a köszönetek és köszöntések mellett – első alkalommal csendült fel az iskola „saját” dala is.

Facebook-oldalunkon élőben közvetített a traktorok indulásáról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában