próbatétel

2018.05.16. 20:03

419 lépcsőfok vezette győzelemre a tűzoltókat (képek)

Száznyolcvankét versenyző állt rajthoz és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. Voltak akik kétszer is megtették a távot, először sportruhában, utána pedig a majdnem 30 kilós védőfelszerelésben.

Goletz-Deák Viktória

Fotó: Hagymási Bence

Idén is az ország minden részéről érkeztek a rendvédelmi szervek munkatársai, hogy részt vegyenek a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Turul Lépcsőfutó Bajnokságán. A rendezvényt Janics Csaba tűzoltó ezredes, tatabányai kirendeltségvezető nyitotta meg. Elmondta, hogy míg az első lépcsőfutásra 2013-ban csak 57-en neveztek, idén már 182-en vállalták a távot.

 

Ráadásul 78 tűzoltó az így is izzasztó, 419 lépcsőfokból álló távot, teljes menetfelszerelésben, vagyis egyenruhában, sisakban, maszkban és oxigénpalackkal tette meg. A majdnem 30 kilós plusz teher igencsak megizzasztotta a lánglovagokat. A célban földre rogyva, maszkot letépve magukról kapkodtak levegő után.

Bár vonulós tűzoltó hazánkban csak férfi lehet, a hölgyek közül mégis többen védőfelszerelésben teljesítették a távot. Gábori Tímea, a Gödöllői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság hadnagya egyes számmal állt rajthoz, és végül elsőként is végzett kategóriájában.

Megyei győztest is ünnepelhettek a tűzoltók, ráadásul egy hölgyet. Sport kategória 41-50-es korcsoportjában Dr. Takács Piroska, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság századosa szaladt fel a nők közül leggyorsabban a 419 lépcsőfokon.

Kategóriagyőztesek

Védőruhás futás

18-29 korosztály: Szűcs-Szabó Tamás (Szigetszentmiklós HTP)

30-40 korosztály: Kiss János (Nagyatád HTP)

41-50 korosztály: Rafai Tibor (Dunaújváros).

18-29 korosztály (nők): Gábori Tímea (Gödöllő).

Férfi sport

18-29 korosztály: Bot Csaba (Tolna)

30-40 korosztály: Kanyár Tamás (Budapest)

41-50 korosztály: Sági József (Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

51+ korosztály: Gyöngyösi Károly (Budapest).

Női sport

30-40 korosztály: Császár Enikő (Budapest)

41-50 korosztály: dr. Takács Piroska (Tatabánya)

További részletek a május 17-i 24 Órában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában