fejlesztések

2018.03.07. 19:48

Rá sem fognak ismerni saját kórházukra a kisbériek

Sajtótájékoztatót tartottak szerdán a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban az intézmény fejlesztése kapcsán.

Palásti Péter

Dr. Mogyorósi József megbízott főigazgató és Cunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő az izomerősítő gép használatát is megtekintette

Fotó: Palásti Péter

Dr. Mogyorósi József megbízott főigazgató köszöntötte elsőként a jelenlévőket, majd átadta a szót Czunyiné dr. Bertalan Juditnak. A parlamenti képviselő szólt arról, hogy nemcsak tavaly valósult meg több fejlesztés, de az idén is fog. Ezt elsősorban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított 412 millió forint teszi lehetővé. Ebből az összegből valósulnak meg az infrastrukturális és a betegbiztonsági fejlesztések, továbbá a diagnosztikai eszközpark bővítése.

A rendelőintézetként működő épület eredetileg a méneskari kórház volt, majd évtizedeken át az általános iskolások gyarapították tudásukat a falat között és csak 2006-tól lett egészségügyi intézmény. A falak utólagos szigetelésére 228,3 millió forintot szánnak, de ebből a pénzből futja orvostechnológiai eszközök vásárlására is, például gasztroenterológiai és rehabilitációs diagnosztikai, továbbá labordiagnosztikai, illetve sebészeti terápiás eszközök beszerzésére, korszerűsítésére, valamint a higiénés sterilizációs géppark fejlesztésére.

Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere nem titkolta: jó volt hallania, hogy milyen sok pozitív változás történt az intézményben tavaly, s mennyivel nagyobb lesz az előrelépés 2018-ban. Elismerően szólt az intézmény vezetőinek és valamennyi munkatársának folyamatos helytállásáról és köszönetet mondott Kisbér parlamenti képviselőjének is a sok-sok segítségéért és támogatásáért.

Elhangzott az is, hogy csaknem 75 millió forint jut a légfertőtlenítéses- valamint az egységes betegazonosító rendszer kialakításra. Az idei esztendőben nyílik lehetőség egy genetikai vizsgálatra is alkalmas, színes Doppler ultrahangkészülék megvásárlására is, amelynek segítségével hatékonyabbá válnak a nőgyógyászati és terhesgondozási vizsgálatok is.

Dr. Mogyorósi József megbízott főigazgató és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő az izomerősítő gép használatát is megtekintette. Fotó: Palásti Péter

Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta még, hogy a szakmai fejlesztéseken kívül csaknem 26,5 millió forint jut az intézmény biztonságát szolgáló kamerarendszer, továbbá a dolgozói beléptetőrendszer kiépítésre is. Ezeken kívül fedett kerékpártároló is létesül, mert nem csak a munkatársak közül járnak sokan dolgozni kétkerekűvel, de gyakran a hozzátartozók is ezekkel jönnek látogatóba.

Dr. Mogyorósi József hozzátette, hogy az állami támogatásokon kívül az intézmény saját költségvetéséből 55,4 millió forintot biztosítanak a fejlesztésekhez. Ebből a keretből is labordiagnosztikai, röntgen-, sebészeti és gyógytornaeszközöket, korszerű vizsgálóágyakat, valamint a napsütés ellen védő árnyékoló berendezéseket vásárolnak.

További részletek a március 8-i 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában