menetrend

2018.03.29. 18:54

Így bonyolítja meg a tömegközlekedést a húsvét

Mind a busz-, mind pedig a vonatközlekedésben változások várhatók a hosszú hétvége alatt: cikkünkből megtudhatja, mire számíthat.

kemma.hu

A menetrendek is változnak a munkanap-áthelyezés miatt

Fotó: Mazán Tibor (24 Óra)/Shutterstock

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint csütörtökön a pénteki, 30-án a szombati, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. 2017-ben a húsvéti ünnepi forgalom ideje alatt 452 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest hat százalékkal több utazást jelentett. Idén is csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, főleg a szünet utolsó napján.

A vasúttársaság a várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az elővételben történő, vagy e-jegy váltását javasolja utasainak, hogy váltsanak – a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható – 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet.

Az autóbusszal utazók számára is változásokat tartogat a húsvéti hosszú hétvége. A KNYKK Zrt. az alábbi módosított menetrend szerint indítja majd járatait, a tatabányai tömegközlekedésért felelős T-Busz pedig Facebook-bejegyzésben tájékoztatta utazóközönségét a húsvéti menetrendről.

(Nyitókép: Mazán Tibor (24 Óra)/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában