tanácskoztak

2018.02.03. 10:13

Az Öreg-tó halai is szóba kerültek a testületi ülésen

Pályázatokról is döntöttek a tatai képviselők.

V. T.

Már most megkezdték a halak betelepítését az Öreg-tóba – mondta Michl József polgármester a képviselő-testület szerdai ülésén. Az önkormányzat elsőként a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. beszámolóját vitatta meg az Aranyponty Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodás tapasztalatairól. A testület tagjait Karsainé Haris Hajnalka ügyvezető tájékoztatta a részletekről. A szakmai céggel kialakított kooperáció, a helyi horgászegyesület közreműködése a halgazdálkodásban újabb lehetőségeket is rejt a hatékonyság növelésére.

Fontos pályázatokról is döntöttek a képviselők. Tata és Agostyán között kerékpárút épül, erre a fenntartható települési közlekedésfejlesztési pályázaton indult az önkormányzat. Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését segítő források révén a Szivárvány és a Kertvárosi Óvoda újul meg. Döntöttek a képviselők a Nők a családban és a munkahelyen című pályázatról is, valamint arról, hogy könnyűzenei központot alakítanak ki a volt piarista rendház még kihasználatlan, de hamarosan felújítandó részében. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a tanulást segítő infrastrukturális fejlesztésére 45 milliót fordít a város – pályázati forrásból.

A turizmus fejlesztését szolgálja az Angolpark és a Malomkert, az egykori Jenő-malom rekonstrukciójára kiírt pályázat: ez az idelátogatók komfortérzetét javítja majd. Mivel a Kristály fürdő helyén nem épülhet fedett uszoda, ennek más helyszínt keres az önkormányzat. A képviselők elfogadták azt a javaslatot is, hogy húszmillió forinttal megemeljék a pályázatok költségeire fordítható összeget. A városrendezést érintő döntések között a képviselők arról is szavaztak, hogy tízmillió forinttal megemelik a Malom-patak rekonstrukciójára szánt forrást, hogy mielőbb elkezdődhessék a közbeszerzési eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában