esőember

2018.01.11. 17:38

Újabb támogatást kaphatnak a fogyatékkal élők

Egy új szociális szolgáltatás bevezetésére lesz lehetőség Tatán, mivel az EMMI a fogyatékkal élők, illetve a betegek otthoni ellátását kiemelten támogatja.

Petrik József

Fogyatékos emberek otthonában nyújtott időszakos segítő szolgáltatás bevezetésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az új program egy tízéves modellkísérlet folytatásának tekinthető, amelyet Czibere Károly államtitkár Tatán, az Esőemberekért Egyesület Somogyi Béla úti telephelyén jelentett be. A sajtótájékoztatón többek között részt vett dr. Beró Henrietta, a város alpolgármestere, valamint Schenk Lászlóné Erika, az egyesület elnöke.

– A pályázatot december 29-én írtuk ki és február 10-ig lehet rá jelentkezni. A támogatásokkal elérhető, hogy teljesebb legyen a fogyatékos emberek társadalmi integrációja, miközben azok a családok, amelyek gondoskodnak róluk, sem szigetelődnek el – mondta Czibere Károly a Kemma.hu-nak.

Az új szolgálat, szolgáltatás a nap 24 órájában igénybe vehető, a támogatási időszak áprilistól 9 hónapon keresztül tart.

– Tatán mindig is kiemelten foglalkoztunk és foglalkozunk a rászorulókkal az elesettek ügyével – hangsúlyozta dr. Beró Henrietta. – A pályázat célcsoportját a fogyatékkal élő fiatalok, illetve a 14 év alatti beteg gyermekek jelentik. A gondozottakat is megsegítjük azzal, hogy az őket ellátó, nevelő családoknak is segítséget nyújtanak, ezzel javítva életminőségükön, mert amit ők vállaltak, az embert próbáló hivatás.

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 95 millió forint: ez az összeg 43200 szolgáltatási órát tesz lehetővé. Az óránkénti kormányzati támogatás 2200 forint, és országosan több mint 500 családot érint. Schenk Lászlónétól megtudtuk, a tatai Esőemberekért Egyesület mintegy 8 millió forintos támogatásra pályázna a program keretében. Tatán nagyjából hetven családot érinthet az új program.

További részletek a pénteki 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában