földrengés

2018.01.30. 13:36

„A halál vize vert le, meg kis híján a vázák” – olvasóink emlékei a 2011-es pánikról

Rémület, „lopás”, gyerekszülés: sokan nem felejtik, mikor az egész megye megremegett.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

Hét éve nagyerősségű földrengés rázta meg a megyét. A földmozgás epicentruma ugyan Oroszlány volt, de az egész Dunántúlon érezni lehetett. Múltidéző írásunk kapcsán rengeteg olvasónk idézte fel a félelmetes nap izgalmait.

Erzsébet még a lakását is átrendezte a földmozgás után:

– Pontosan emlékszem, mert itt alattunk volt az epicentruma! A halál vize vert le, meg kis híján a vázák, amik majdnem leestek a szekrény tetejéről. Azota nincs ott semmi – írja a kommentben.

Ezekeről a településekről jeleztek anno

Tímea kis híján bikiniben fogta menekülőre, sőt véletlenségből még bűntény elkövetőjévé is vált:

– Az uszodában voltunk. Azt hittük, felrobbant a kazánház, úgy felerősítette a medence a robajt. A gondolat, hogy bikiniben kellene kimenni a mínuszokba... Még egyszer nem szeretném átélni. Szerencsére gyorsan fel tudtunk öltözni, de annyira kapkodtunk, hogy hazavittük a szekrénykulcsot. Másnap sunnyogtunk vele vissza, de nem mi voltunk az egyetlenek – idézi fel az extrém uszodai kalandot olvasónk.

A legmaradandóbb emléket mégis Hajnalka élte át, aki másnap kórházba került – majd pár nap múlva másodmagával távozott:

– Aztán megszültem! – válaszolta meg egy mosolygós ikon kíséretében a kérdést, hogy emlékszik-e még a földrengés napjára.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában