képek

2018.01.29. 10:20

Csaknem kétszázan léptek színpadra Tata kultúra napi műsorán (videó)

Bátran kijelenthetjük: a tatai kultúra napi műsor minden várakozást felülmúlt, mind érdeklődésben, mind kivitelezésben. A városi ünnepséget tévén az egész kistérség élőben láthatta.

Szűr Annamária

Lényegében pillanatok alatt elfogytak a regisztrációs jegyek a város kultúra napi ünnepi műsorára, amelyet az idén immár hagyományosan a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola állított össze. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Tatai Televízió az egész kistérségben élőben sugározta a „Ki viszi át...” a kultúrát című előadást, amelyben 190-en léptek színpadra.

Ahogy Kun Katalin, az iskola igazgatója és az előadás egyik rendezője (Kádár Elemér mellett) a szombat délelőtti nyilvános főpróbán fogalmazott, minden közreműködőnek hatalmas élmény, hogy egy ilyen monstre előadásban részt vehet, s hogy erről még az unokáiknak is mesélhetnek majd.

Zene, irodalom, népművészet – részlet a Kenderke Barátai Zenekar előadásából a tatai kultúra napi műsorból

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt többek között, hogy az ilyen napok, alkalmak emlékeztetnek minket arra, hogy kultúránk óriási érték, mely egyrészt megkülönböződési lehetőséget ad, az önazonosságunkat, az identitásunkat és együvé tartozásunkat erősíti, másrészt pedig az egyéni boldogulásnak nyit teret, hiszen minőségivé tesz bennünket külön-külön és együtt is.

Elsőként a Kenderke Barátai Zenekar lépett a színpadra, könnyű- és népzenei, szépirodalmi előadásuk után a vaszarysoké volt a színpad. Előadásukat Sárosi Csaba rendezte, munkáját Lázár Katalin segítette, az eredmény pedig igazán magával ragadó volt. A Kenderke művészeti csoportjaié volt a színpad a szünet után, akik a Kárpát-medence népi kultúrájának értékeit, kincseit mutatták meg.

További részletek a hétfői 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában