erősember

2017.09.04. 07:08

Fekete László: „Inkább a koleszterin fenyegessen, mint az éhhalál!”

Az ebédet 12 francia­krémessel fojtja le, vacsorája 1-2 kilónyi hús hússal, mégis makkegészséges a csolnoki erőember, Fekete László. Persze van, ami őt is stresszeli: hogy bemocskolják a sportot, amit ő honosított meg hazánkban.

kemma.hu

A csolnoki erőember, hazánk örökös Toldi-bajnoka mindig is híres volt nagy étvágyáról. Az orvosai viszont már nem is beszélik le a hatalmas adagokról, ugyanis makkegészséges.

– Az orvosok szerint nem erről a bolygóról származom, amiben igazuk is lehet – árulta el.

Az ország legerősebb embere a Borsnak beszámolt arról is, hogy mennyit eszik: este, lefekvés előtt megeszik 1-2 kiló ételt, húst hússal, előtte az ebédet lefojtja 12 francia­krémessel, hogy ne zörögjön a hasában.

„Inkább a koleszterin fenyegessen, mint az éhhalál!”– fogalmazta meg étkezési ar poeticáját.

– Hatvanévesen gyakorlatilag nincs semmi bajom! 167 kiló vagyok, ehhez 192 centiméter. Ha üres hassal kellene aludnom, szerintem rémeket látnék. Kell a fenének a stressz – tette hozzá, majd azt is elárulta, hogy mi miatt idegeskedik mégis: a natúr és nem natúr erős emberek kapcsán.

– Sajnos a kitartó munkám és minden erőfeszítésem ellenére a mai napig szembesülnöm kell vele, hogy teljesítmény nélküli embe­rek, akik ebben a sportágban semmit nem értek el, csak a maguknak rendezett karalábé­kupákat nyerték meg. Erősemberversenyeket rendeznek, ahol a nyolcvankilós sziklára ráírták, hogy 110 kiló, vagyis csalnak. Becsapják a nézőket és a szponzorokat is. Tudom, mert lemértem a sziklát. Kokszolnak, bemocskolják ezt a gyönyörű sportot, amit én honosítottam Magyarországon, és amiből, ha minden jól megy, a 2020-as évekre, mondjuk a 24-es franciaországi olimpián már olimpiai sportág lehet. Az lenne egyébként életem nagy álma, hogy a fiaim közül mindegyik, vagy valamelyik olimpiai érmes legyen ebben a sportban – osztotta meg nagy álmát a lappal Fekete László. Fiaiban mindenesetre benne van a potenciál. Legutóbb Oroszlányban nyertek nemzetközi erőversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában