Még nézni is rossz

2017.09.15. 13:59

A tűzoltók és a mentők mindennapjaihoz hozzátartoznak az ilyen súlyos helyzetek (galéria)

Miközben sokan katasztrófaturistáskodnak, a mentősök és tűzoltók sokszor életekért küzdenek. Mindezt most egy gyakorlaton is bemutatták.

kemma.hu

A tevékenység-irányítási, valamint hívásfogadó központok versenyéhez kapcsolódva a Várgesztesi Villapark területén baleseti szituációs gyakorlatot tartottak, a rendőrség, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. közreműködésével.

A feltételezés szerint egy közlekedési baleset során egy személyautó egy parkoló autónak ütközött, majd az egyik autó sofőrje beszorul a járműbe és súlyos sérüléseket szenved. A tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki a súlyos sérültet, akit a légimentőkkel közösen emeltek ki a járműből, ezután a helyszínen stabilizálták az állapotát és mentőhelikopterrel kórházba szállították. A baleset további résztvevője egy kerékpáros volt, aki gerincsérülést szenvedett, őt a mentőkkel közösen a mentőautóba tették és kórházba szállították.

 

A gyakorlat során mind a négy szervezet együttműködése példaértékű volt, a résztvevők azon dolgoztak, hogy a sérült személyek mielőbb segítséget kapjanak, megfelelő ellátásban részesüljenek. Mivel a gyakorlat a való életet szimulálta, így annak végeztével az értékelés során kiderült, hogy a mentésben résztvevők „tudják a dolgukat”, az állampolgárok biztonságban vannak és megkapják a megfelelő segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában