bukta

2018.07.18. 08:47

Visszapörgetett kilométerórával verték át a vevőt Környén

A vevő azt hitte, hogy egy bő 170 ezer kilométert futott kocsit vesz, de nagyot tévedett, és ez sok pénzébe került.

Kemma.hu

A vevő azt hittem, hogy egy bő 170 ezer kilométert futott kocsit vesz, de nagyot tévedett, és ez sok pénzébe került.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a használt gépjárművek kereskedelmével foglalkozó elkövetővel szemben, aki tévedésbe ejtette a vele szerződő sértettet. Az ügyészség a kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az elkövető cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a vádlott interneten eladásra hirdetett egy olyan gépjárművet, amelynek a kilométerórája a valóságos futásteljesítményénél (354 ezer km) lényegesen kevesebbet (179 ezer 551 km) mutatott.

A hirdetésre jelentkező vevő elől a vádlott – környei telephelyén – elhallgatta a gépjármű valóságos futásteljesítményét, amely miatt a sértett a gépjárműért, annak valóságos értékénél 183 ezer forinttal többet fizetett ki vételárként.

(Borítókép: Shutterstock)

Címkék#autósok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában