Dorog

2017.10.18. 08:53

Cipőlopás, ökölcsapások, kitépett haj, zsarolás: 14 éves fiú terrorizálta társait a csajával

Jelenleg is előzetes letartóztatásban van az a 14 éves fiú, aki keményen terrorizálta diáktársait. Végignézve a bűnlajstromát, ez nem is csoda.

kemma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a fiatalkorú, általános iskolai tanulóval szemben. A fiatalkorú fiú előzetes letartóztatásban van jelenleg is, az ügyészség a vádiratban vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt. Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság tárgyaláson hoz ítéletet, de a srác barátnője sem fogja megúszni, ahogy terrorizáltak másokat.

A 14. életévét alig betöltött fiú január 11-én egy dorogi általános iskola büféjében a 9 éves sértettet megfenyegette, hogy adjon neki ötszáz forintot, különben megveri. A kisfiúnál nem volt pénz, ezért az elkövető 5 nap haladékot adott a sértettnek az összeg átadására. A sértettben a fenyegetés komoly félelmet keltett, azonban ennek ellenére nem fizetett. A zsaroló, korát meghazudtoló leleményességgel ezért többször is úgy bántalmazta, hogy látható sérüléssel ezek a támadások ne járjanak. Február 6-án tenyerének élével rácsapott a sértett bal felkarjára, majd jobb combját megrúgta. A 9 éves fiú az iskolaigazgatónak is szólt, ezért másnap még durvábban ellátta a baját az idősebb srác: ököllel kétszer gyomron vágta, egyszer pedig megütötte az arcát, majd másnap az iskolaudvaron többször ököllel megütötte a vállát.

Nem csak ez volt a bűne a 14 évesnek: egy másik iskolatársától az egyik tanteremből március elején eltulajdonította a tornazsákot, az abban lévő tornacipőben járt iskolába. A sértett felfigyelt az elkövető lábán lévő tornacipőre, ezt jelezte az iskola igazgatójának, aki a fiút kérdőre vonta, majd a cipőt tőle visszavette.

És ez még mind semmi, ugyanis a srác a barátnőjével is terrorizált másokat: május 3-án a déli órákban az iskola udvarán barátnőjével (akivel szemben szintén vádemelésre került sor) közösen bántalmaztak egy 12 és fél éves lányt. Az elkövetők a lánnyal veszekedni kezdtek, egyikük a lány elé állt, megragadta az egyik copfját, másikuk a sértett mögött állva a másik copfját fogta meg és mindketten nagy erővel meghúzták azt, közben egyikük hátulról lefogta sértett kezeit, hogy ne tudja az egészet megakadályozni. Mintegy egy tenyérnyit ki is téptek a kislány hajából.

Miután májusban az agresszor fiú megtudta, hogy a 9 éves áldozatának szülője feljelentette, még egyszer nekiment a kisfiúnak: az iskola melletti játszótéren ököllel szájba verte a sértettet, és közölte vele, ezt azért kapta, mert feljelentette a rendőrségen. A kisfiúnak a felső ajkán bevérzéses sérülése lett, tájékoztatta a kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

Címkék#Dorog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában