Emberölési kísérlet

2024.05.13. 12:37

Letartóztatásban marad az ukrán, aki ukránt szúrt le a nyílt utcán

A szúrások következtében a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek, amelyek orvosi segítség hiányában a halálához is vezethettek volna. Emberölés kísérlete miatt felelhet a támadója.

Kemma.hu

A gyanúsított a Gál István lakótelepen lévő szupermarket mögötti területen találkozott össze a baráti társaságával arra sétáló, szintén ukrán állampolgárságú sértettel

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járásbíróság emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az ügyészségi indítvány alapján 3 hónappal - 2024. augusztus 12. napjáig - meghosszabbította annak az ukrán férfinek a letartóztatását, aki az utcán szúrt meg egy szintén ukrán férfit – adta hírül a Tatabányai Törvényszék. Mint azt Dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, a letartóztatás meghosszabbítása a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indokolt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyanúsított április 7-én 20 óra 30 perc körül Tatabányán, a Gál István lakótelepen az élettársával sétált, amikor egy lépcsősoron szembe találkozott a baráti társaságával arra sétáló, szintén ukrán állampolgárságú sértettel.

Amikor a gyanúsított élettársa és a sértett egymás mellé értek, a vállukkal érintőlegesen egymásnak ütköztek, amelyet észlelve a gyanúsított haragra gerjedt, a kezébe vett egy szúró eszközt, és azzal három alkalommal, közepes erővel megszúrta a sértett hátát, valamint bal oldalának hónaljvonal alatti területét. A szúrásokat követően a sértett a barátaival elmenekült a helyszínről. A férfihez mentőt hívtak, kórházba szállítása után műtétre került sor. A szúrások eredményeképpen a sértett egy bordája eltörött, továbbá a mellüregének megnyílása miatt vérmell és légmell alakult ki nála, amely sérülések orvosi ellátás nélkül a sértett halálához vezethettek volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában