Emberölés

2024.05.20. 15:56

Mindenkit meglepett a bíró döntése: kemény büntetést szabott ki

A férfit emberölés és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ügyészség szerint nem ilyen súlyos a vád: nem a gyilkosság volt a célja a férfinak.

Kemma.hu

Szóváltással kezdődött minden Esztergomban, végül tragédia lett a vége. Az esztergomi gyilkos szomszédját verte meg olyan brutálisan, hogy az életét vesztette. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szerdán előkészítő ülést tartottak az ügyben. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A bíró ítélete azonban az ügyészséget is meglepte. 

A férfit emberölés és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ügyészség szerint nem ilyen súlyos a vád: nem a gyilkosság volt a célja a férfinek.
A rendőrségre 2023 február 23.-án érkezett a bejelentés, hogy az idős férfi holtan fekszik az udvaron. A bíró szerint szándékos gyilkosság volt
Forrás: police.hu

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a halált okozó testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott azzal a letartóztatott férfival szemben, aki 2023. február 3-án több ököl ütéssel agyonverte az idős szomszéd férfit. 

Gyilkosság, vagy testi sértés?

Bár a vádlott az előkészítő ülésen elfogadta az ügyészség vádját, a bíró nem fogadta el ezt a beismerést, mert nem értett egyet a vádiratban szereplő jogi minősítésével, vagyis azzal, hogy halált okozó testi sértés történt. Így tárgyalással folytatódott az ügy. Végül csütörtökön a férfit emberölés és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek a törvényszék, és őt tíz év tíz hónap börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrségre február 3-án érkezett bejelentés, hogy egy férfi esztergomi családi házának udvarán fekszik. A mentősök megállapították, hogy már nem él. A 70 éves férfit fiatal szomszédja a ház előtti területen, majd a ház udvarán számos alkalommal ököllel, nagy erővel a fején, a mellkasán, a karjain és a lábain megütötte. Az ütések eredményeként a sértett fején zúzódásos és metszett jellegű sérülések keletkeztek. Eltörött a sértett orra és felső álkapcsa, valamint kitörött a jobb felső középső metszőfoga. A sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlott más bűncselekményt is elkövetett. 2022. november 6-án megjelent a volt élettársa tartózkodási helyén és a kapu előtt egy 20 centiméter pengehosszúságú bajonettel hadonászva, a nőt és annak testvérét azzal fenyegette, hogy megöli őket. 

Téves minősítés?

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész téves minősítés miatt, halált okozó testi sértés bűntette miatti elítélés végett jelentett be fellebbezést. Vagyis nem értett egyet a bíró szigorúbb ítéletével. Ugyanis véleményük szerint a vádlottnak nem az emberölés, a szomszédjának megölése volt a szándéka, amikor bántalmazni kezdte. Ebben az esetben pedig a kiszabható büntetés kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet. A vádlott és védője ugyancsak fellebbezést jelentettek be a minősítés miatt. Az ügy a Győri Ítélőtáblán folytatódik. A vádlott letartoztatásban marad a tárgyalásig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában