Letartóztatásban marad

2023.11.03. 13:19

Brutális kegyetlenséggel ölte meg szomszédját a 28 éves férfi Esztergomban

A rendőrségre február 3-án érkezett bejelentés, hogy egy férfi esztergomi családi házának udvarán fekszik. A mentősök megállapították, hogy már nem él. A folyamatban lévő ügyben most a főügyészség indítványozta a szomszéd fiatal férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

Kemma.hu

Egy esztergomi családi háznál történt a tragédia

Forrás: police.hu

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a fiatal férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2023. február 3-án ököllel testszerte ütötte a sértettet, aki ezt követően belehalt a sérüléseibe.

Emberölés esztergomban
Az idős ember az udvaron feküdt
Forrás: police.hu

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi 2023. február 3-án 12 óra 45 percet megelőző időben, Esztergomban eddig ismeretlen okból szóváltásba keveredett a szomszédjával. A gyanúsított a vita hevében a sértettet a ház előtti területen, majd a ház udvarán számos alkalommal ököllel, nagy erővel a fején, a mellkasán, a karjain és a lábain megütötte. Az ütések eredményeként a sértett fején zúzódásos és metszett jellegű sérülések keletkeztek. Eltörött a sértett orra és felső álkapcsa, valamint kitörött a jobb felső középső metszőfoga. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit. A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2023. február 6. napján egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A főügyészség indítványára a járásbíróság nyomozási bírája további három hónappal, 2024. február 6. napjáig meghosszabbította a terhelt letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, február 3-án, pénteken kora délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy férfi esztergomi családi házának udvarán fekszik. A kiérkező mentősök megállapították, hogy már nem él, valamint azt is, hogy bántalmazás áldozata lett.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki. A gyanú ezek alapján egy, a sértett szomszédságában lakó 28 éves férfira terelődött, aki korábban összeszólalkozott a sértettel, majd megverte a 70 éves férfit. 

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a november hó 3-án megtartott ülésén további 3 hónap időtartammal meghosszabította a férfi letartóztatását. A bíróság ugyanis megállapította, hogy amennyiben a gyanúsított letartóztatását megszüntetné, akkor a bűnismétlés lehetőségét nem lehetne kizárni, feltételezhető, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított ellene fellebbezést jelentette be, a terhelt védője nem volt jelen az ülésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában