Társkereső

2024.05.30. 14:56

Bábolnai családi házát csalta az egyik nőtől a „tinder-svindler” - több áldozata is volt

A többrendbeli csalás bűntette és zaklatás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a már letartóztatásban lévő férfival szemben, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a férfi kilenc nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott. Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vette rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinak 2021. januárja és májusa között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt.

Ettől a nőtől pénzt is kért kölcsön, illetve ruhát vásároltatott magának, telefonszámlát fizettetett ki úgy, hogy a kölcsön visszafizetését ígérte. Ennek a nőnek összesen 10 millió 926 ezer 172 forint kárt okozott. Ezt a nőt a kapcsolatuk végén élet elleni cselekmény elkövetésével fenyegette meg, amikor a sértett számára is világossá vált, hogy a férfi becsapta őt.

Hat további nőtől szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön. A férfi valótlanul állította a szemműtét szükségességét, két esetben külföldi műtétre hivatkozott, valamint nem állt szándékában a kölcsönösszegek visszafizetése. A férfi nőknek ezzel 800 ezer, 1 millió 850 ezer,  700 ezer, 480 ezer, 290 ezer, illetve 400 ezer forint kárt okozott.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1 millió 400 ezet forintra. 

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 5 év 6 börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, 1,5 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint kötelezte a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárának megtérítésére. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosításáért jelentett be fellebbezést. A vádlott és védő ugyancsak fellebbezett az ítélettel szemben. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta, ezt a végzést az ügyész tudomásul vette – tájékoztatott  Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában