Tartásdíj

2024.04.11. 10:06

Ítélet született az apa ügyében, aki majd' 1,5 millió forintnyi tartásdíjat mulasztott el

A tartás elmulasztása vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal az apával szemben, aki közel másfél millió forint tartásdíjat nem fizetett meg gyermeke gondozójának.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a bíróság az apát 250 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2017-ben arra kötelezte ítéletével, hogy gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen, önkéntes teljesítéssel 20 ezer forint, illetve 2018. január 1-től az éves inflációval növelt összeget tartásdíjként fizesse meg a gyermeke gondozója részére. A férfi 2019. július-2024. január között 47 hónap alatt önhibájából 1 millió 376 ezer forint gyermektartásdíjat nem fizetett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában