Hivatalos személy elleni erőszak

2024.04.18. 07:50

Rendőrt rugdosott kihallgatásakor az oroszlányi bántalmazó

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbírósághoz, a vád képviseletét a Tatabányai Járási Ügyészség látta el. A vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfit a nyomozó hatóság a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban 2022. június 5-én hajnalban a Tatabányai Rendőrkapitányság hivatalos helyiségében gyanúsítottként hallgatta ki, amely után a  rendőr főtörzsőrmester sértett, ukrán tolmács közreműködésével közölte a férfival, hogy róla fényképfelvételt készít, valamint ujj- és tenyérnyomatot rögzít.

A közléseket a férfi megértette és tudomásul vette, majd amikor a rendőr főtörzsőrmester sértett fényképet akar a vádlottról készíteni, a férfi  előbb a – fényképezéshez szükséges, tartóállványra helyezett – táblába belerúgott, amely a rúgástól eldőlt, majd ezután a rendőr főtörzsőrmester jobb térdét megrúgta, amitől a sértett nyolc napon belül gyógyuló térdzúzódást szenvedett.

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség emelt vádat. A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben a 2023. szeptember 25-én meghozott és 2023. november 14-én jogerőssé vált büntetővégzésben 1 év 4 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyletét.

A vádirat szerint a férfi 2022. június 4-én reggel élettársa apját bántalmazta Oroszlányban közös italozás után. Az elkövető a sértett után ment és egy alkalommal meglökte őt, a sértett védekezésként szintén meglökte a vejét. A férfi  azért, mert azt gondolta, hogy a sértett az ő mobiltelefonját vitte el, ezután ismét meglökte a sértettet, amelynek hatására a sértett hanyatt a földre esett.

Az elkövető a földön fekvő sértett mellkasára ráült, majd mindkét kezével ököllel ütni kezdte a sértett fejét és a felső testét. A támadó legalább tíz alkalommal megütötte a sértettet. Amikor sértett felállt a földről, a férfi a sértettet a pólójánál fogva megrántotta, a sértett hátrafordult, ezután a támadó ököllel ütötte sértettet, aki hanyatt vágódott és a koponyája hátsó részét az aszfaltba ütötte. A sértett ennek hatására rövid időre elveszítette az eszméletét, majd a helyszínre érkező rendőrök felsegítették őt a földről. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a cselekmény alkalmas  volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

A bíróság a férfit  1 év 4 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre  ítélte. Az elsőfokú ítéletet az elkövető és védő tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére –  közöéte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában