Rács mögött marad?

2024.04.05. 16:05

Milliókkal verték át az időseket az „unokázós” csalók, ügyvédnek hazudta magát az egyikük

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának újabb meghosszabbítását. Az ügyészség a letartóztatás 2023. július 13-ig történő hosszabbítására tett indítványt. Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tart, amelyen az unokázós csalással gyanúsított elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

Kemma.hu

A megalapozott gyanú szerint a letartóztatásban lévő gyanúsított 2023. július 11. napját megelőzően egy internetes közösségi portálon keresztül megismerkedett egy férfival, aki arról tájékoztatta a gyanúsítottat, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően idős sértetteket választ ki, akikkel telefon keresztül felveszi a kapcsolatot. Ezt követően ez a személy a sértettekkel való kapcsolatfelvétel során magát valótlanul ügyvédnek adja ki, és valótlanul azt állítja, hogy a sértettek hozzátartozóját letartóztatták, azonban ő készpénz ellenében ügyészségi kapcsolatait kihasználva elintézi szabadlábra helyezésüket.

A letartóztatásban lévő férfi mindezekről tudva vállalta, hogy a megtévesztett sértettekhez elutaznak, és átveszik a sértettektől a hozzátartozójuk szabadlábra helyezése érdekében átadott készpénzt, valamint ékszereket, amely a nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint legalább négy esetben történt meg.

Az elkövetők ezzel a módszerrel több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős – köztük egy komáromi lakosú – sértettet. A Komáromi Járási Ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája, 2023. július 13-án egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének, a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye. Az ügyészség indítványára a bíróság legutóbb 2024. április 13-ig hosszabbította meg a letartóztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában