Ítélet

2024.04.20. 13:11

Ilyen büntetést kapott a drogterjesztő, aki vette is, adta is a cuccot Tatabányán

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki Tatabányán értékesítette a marihuánát.

Kemma.hu

A járásbíróság a többszörös visszaeső elkövetőt 3 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 185 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védő fellebbezést jelentett be, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

drog kábítószer
A drogterjesztő Tatabányán terítette a cuccot
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a büntetett előéletű vádlott 2019. előtt egy év során több alkalommal, ismétlődő jelleggel vásárolt ismeretlen mennyiségű kábítószert, marihuánát a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől. A vádlott 2019-ben 6 hónapon keresztül rendszeresen, pontosabban meg nem határozható időben, Tatabányán, hetente legkevesebb 2 alkalommal, alkalmanként legkevesebb 2 gramm kábítószert, marihuánát vásárolt.

A vádlott a megvásárolt kábítószert haszonszerzés végett Tatabánya területén több személy részére rendszeresen tovább értékesítette, illetve a nem értékesített kábítószert elfogyasztotta. A vádlott a 7 vádpont alapján összesen 71 gramm marihuánát értékesített. A 71 gramm marihuána hatóanyagtartalma 0,142 gramm, a csekély mennyiség felső határának 2,3 százaléka. Az értékesítésen felül elfogyasztott kábítószer mennyisége sem haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában