Kábítószer-kereskedelem

2024.02.21. 06:36

Vette is, adta is a cuccot Tatabányán, 2 gramm volt a minimuma

A február 21-i előkészítő ülésre az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat, mint többszörös visszaesőt ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlott 2019. előtt egy év során több alkalommal, ismétlődő jelleggel vásárolt ismeretlen mennyiségű kábítószert, marihuánát a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől. A vádlott 2019-ben 6 hónapon keresztül rendszeresen, pontosabban meg nem határozható időben, Tatabányán, hetente legkevesebb 2 alkalommal, alkalmanként legkevesebb 2 gramm kábítószert, marihuánát vásárolt.

A vádlott a megvásárolt kábítószert haszonszerzés végett Tatabánya területén több személy részére rendszeresen tovább értékesítette, illetve a nem értékesített kábítószert elfogyasztotta. A vádlott a 7 vádpont alapján összesen 71 gramm marihuánát értékesített. A 71 gramm marihuána hatóanyagtartalma 0,142 gramm, a csekély mennyiség felső határának 2,3 százaléka. Az értékesítésen felül elfogyasztott kábítószer mennyisége sem haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában