Külföldre szökött

2024.04.24. 07:29

Börtön és kitoloncolás vár a koreai férfira, ha megtalálják

Maradhat a 8 év börtönbüntetése annak a koreai férfinak, akit emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélt el a Tatabányai Törvényszék. A vád szerint a férfi miatt bénult le az egyik mongol munkás, akit egy targonca nyomott össze.

Kemma.hu

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozzák abban az ügyben, amelyben egy férfi egy targonca segítségével megpróbálta megölni munkatársát. A tényállás szerint a dél-koreai férfi csoportvezetőként, a mongol férfi takarítóként dolgozott egy komáromi telephelyen. 2020. május 9-én a munkavégzés során a vádlott kezével jelezve arra szólította fel a sértettet, hogy másszon be a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. 

Maradhat a 8 év börtönbüntetése annak a koreai férfinak, akit emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélt el a Tatabányai Törvényszék. A vád szerint a férfi miatt bénult le az egyik mongol munkás, akit egy targonca nyomott össze.
A tatabányai tárgyaláson az építkezésen dolgozó építésvezetőt is meghallgatta a bíróság 
Fotó: GDV / Forrás: 24 Óra

A sértett tiltakozott, azonban a vádlott betolta őt a zsákszerű fóliába, annak széleit felhúzta, a száját összefogta, így az zárt állapotban maradt. Ezt követően kezével intett egyik munkatársának, hogy a targoncával nyomja össze a körülbelül másfél méter magas fóliazsákot. A targoncás nem tudott róla, hogy abban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a fólia összenyomását. Ennek során a sértett felkiáltott, a targoncás pedig azonnal abbahagyta a műveletet. A vádlott kiszabadította a sértettet, munkatársaik értesítették a mentőszolgálatot. A sértett sérülései hat hónap alatt gyógyultak, alsó végtagjainak bénulása miatt nála maradandó fogyatékosság alakult ki.

A targonca majdnem agyonnyomta

Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt: a tatabányai bírónak nem volt könnyű dolga, ugyanis mind a sértett, mind a vádlott közel egy évvel a történtek után visszatért a saját országába. Meghallgatni már nem tudták őket, ezért csak az elsődleges tanúvallomásaikat tudták figyelembe venni a tárgyalás alatt. Így a vádlott elméletileg nem is tudja, hogy az ügyészség indítványára már emberölés kísérletével vádolják. Ugyanis a nyomozás elején még csak foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés volt ellene a vád, amit el is ismert. Hiszen elmondása szerint is figyelmetlen volt, amikor nem vette észre, hogy a mongol fiú még mindig a zsákban van. Védőügyvédje azt kérte a bíróságtól, hogy kezeljék a korábbi vádaknak megfelelően az ügyet és ejtsék az emberölési kísérlet vádját.  

Végül a bíróság bűnösnek találta a dél koreai férfit és 8 év szabadságvesztésre ítélte, illetve 10 évre kiutasította az országból. Mivel az elítélt már évek óta nincs az országban és tartózkodási helye ismeretlen, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, ellene a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Most a Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza, mivel álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában