Szeméthegy

2024.03.01. 07:46

Rengeteg veszélyes hulladék landolt termőföldön, komoly büntetést kapott érte

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt a bíróság elsőfokú ítéletet hozott. A férfi termőföldön pakolt le rengeteg veszélyes hulladékot.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen férfit 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a veszélyes hulladék lerakója is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Veszélyes hulladék landolt a földön

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint az elkövető gépkocsijával 2021. március 19. előtti napokban egy  rédei háztól két fordulóval elszállított hulladék vasanyagot, valamint legalább 3 köbméter kevert hulladékot, amely  építési-bontási-, üveg és műanyag-, lom-, vegyes települési hulladékot, valamint kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket tartalmazott. A ház tulajdonosa 120 ezer forintot adott át az elkövetőnek, mert úgy tudta, hogy a hulladékokat egy győri hulladéklerakóba szállítja.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az elkövető a hulladékot másnap Kisbér külterületén, a Bakonysárkány közelében lévő  földterületre vitte és ott engedély nélkül jogtalanul lerakta. A területen jogosulatlanul elhelyezett veszélyes hulladékot is tartalmazó hulladékok alkalmasak voltak a föld és annak összetevői, valamint a testi épség, egészség és az élő szervezet egyedinek veszélyeztetésére.

Az elkövető a jogtalanul elhelyezett hulladékokat néhány nappal később elszállította, így a környezeti elemek további veszélyeztetettsége megszűnt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában