Vádemelés

2023.09.29. 10:48

Rengeteg hulladékot szállíttatott el rédei otthonából, rossz helyen landolt a szemét

Veszélyes hulladékokat is tartalmazó szemétkupacot szállíttatott el rédei otthonából, a megbízott azonban nem oda vitte, ahova kellett volna.

Kemma.hu

3 köbéternél több szemetet rakott le egy termőföldön

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki termőföldön rakta le a veszélyes anyagot is tartalmazó hulladékot Kisbérnél. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A vádirat szerint az elkövető gépkocsijával 2021. március 19. előtti napokban egy  rédei háztól két fordulóval elszállított hulladék vasanyagot valamint legalább 3 köbméter mennyiségű kevert hulladékot, amely  építési-bontási hulladékot, üveget és műanyagot, lomot, vegyes települési hulladékot valamint kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket tartalmazott. A ház tulajdonosa 120 ezer forintot adott át az elkövetőnek, mert úgy tudta, hogy a szemetet egy győri hulladéklerakóba kerülnek elszállításra.

Az elkövető a hulladékot másnap Kisbér, külterületén a Bakonysárkány közelében lévő  földterületre vitte és  ott engedély nélkül jogtalanul lerakta. A területen jogosulatlanul elhelyezett veszélyes hulladékot is tartalmazó kupac alkalmasak voltak a föld és annak összetevőinek veszélyeztetésére. Az elkövető a jogtalanul elhelyezett hulladékokat néhány nappal később  elszállította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában