Tragédia

2024.03.30. 20:14

Halálos áldozatot követelt a szén-monoxid Ácson

A mentőszolgálat szén-monoxid-jelzője riasztott Ács külterületén, a Tejhegyen egy házban. Egy vízmelegítő volt a mérgező gáz forrása.

Kemma.hu

Tragédia történt Ácson, szén-monoxid mérgezésben életét vesztette egy idős nő március 30-án, szombaton délután. A mentőszolgálat szén-monoxid-jelzője Ács külterületén, a Tejhegyen jelzett, ahol egy 56 négyzetméteres, kétszintes hétvégi ház alsó szintjén, a fürdőszoba telt meg a mérges gázzal. 

Egy gázpalackról működő, nyílt égésterű vízmelegítő volt a mérgező gáz forrása. Azért keletkezhetett szén-monoxid, mert a nyílt lánggal működő készülék környezetében nem volt elegendő oxigén. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók a fürdőszobában még a szellőztetést után, nyitott ablakok mellett is ki tudták mutatni a szén-monoxidot.

Szén-monoxid akkor keletkezik, ha zárt tértben nyílt láng ég és nem biztosított a levegő-utánpótlás. A hasonló esetek megelőzése érdekében minden nyílt lánggal működő fűtő-, főző- és vízmelegítő eszköz közelébe fontos lenne szén-monoxid-érzékelőt telepíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában