Letartóztatás

2024.03.23. 07:39

Hűvösön a tatabányai tolvaj, akit a rendőrkutya állított meg

Letartóztatták azt a férfit, akit a rendőrök tepertek le Tatabányán a nyílt utcán. A férfi az intézkedő rendőröknek is ellenállt.

Nem élvezhette sokáig a zsákmányát az a 27 éves férfi, aki csütörtökön kora délután Tatabányán a Fő téren lopott el egy táskát egy nyitott autóból. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a férfit a rendőrök már le is tartoztatták. 

Kutyás rendőrök és rendőrautók lepték el Tatabánya belvárosát csütörtök kora délután. Az árpád Hotel előtt egy férfit tepertek a földre.
Kutyásrendőrök fogták meg a férfit a nyílt utcán 
Forrás: Beküldött

– A tatabányai rendőrkapitányság előterjesztése alapján a tatabányai járási ügyészség indítványozta a román állampolgárságú férfi letartoztatásának az elrendelését, amelynek alapján a tatabányai járásbíróság nyomozási bírója pénteken ülést tartott. Az elkövetőt meghallgatta és ennek alapján elrendelte egy hónapra a letartoztatását. A férfi lopás büntettet követett el az indítvány szerint, mert egy autóból női táskát a benne lévő értékekkel magához vette, ellopta, majd azzal elfutott. Egy taxis észlelte a cselekményt, majd rákiáltott, az elkövető ekkor eredt futásnak. A taxis szólt a sértettnek, aki az elkövető után eredt, közben a rendőrséget is értesítették. A román férfi végül beismerte a cselekményt – tudtuk meg a szóvivőtől. 

A férfi elfutott a rendőrök elől

Mint arról korábban beszámoltunk, a 27 éves férfi Tatabánya Fő terén sétálva egy autóra lett figyelmes, amiből pont pakoltak ki, ezért nyitva volt az ajtaja. A férfi kihasználva a lehetőséget, benyúlt az autóba és elvette az ülésen lévő női táskát a benne lévő személyes okmányokkal, pénzzel és mobiltelefonnal együtt. 

– A 27 éves férfi a rendőri intézkedésnek ellenállt, ezért vele szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak a kutyás járőrök. Az elkövetőt az egyenruhások elfogták, lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették – válaszolták kérdésünkre a vármegyei rendőrök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában