Lopás

2024.03.13. 17:16

Videón a bolti szarka, aki rendszeresen dézsmálta a vodkakészletet

A lopás vétsége és garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a szlovák férfit, aki alkoholt lopott.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járásbíróság 10 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az illetőt. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, védő, és elkövető is tudomásul vette.

Vodkát lopott, ilyen büntetés vár rá
Vodkát lopott, ilyen büntetés vár rá
Forrás: tatabanyaitorvenyszek.hu

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatása szerint a férfi január 14-én egy dorogi üzletben magához vett egy 0,7 literes, 6800 forint értékű vodkát azért, hogy azt ellopja. A vodkát a ruházatába rejtette, majd az üzletből fizetés nélkül távozott. Az egyik alkalmazott értesítette a tulajdonost, aki az üzletből távozott férfi után ment, felszólított a lopott áru kifizetésére. Az elkövető azt mondta a sértettnek, hogy hívja ki a rendőröket, ezután továbbhaladt, majd a vasútállomás környékén a lopott vodkás üveget félig hátrafordulva, közepes erővel, a mögötte haladó sértett felé dobta, akit az üveg nem talált el; a vodkásüveg nem is tört el, azt a boltos magához vette, így a lopási kár megtérült.

Az elkövető ugyanebből az üzletből ezt megelőzőleg még kétszer lopott. Január 10-én egy 0,2 literes, 1400 forint értékű vodkát, január 13-án egy 0,2 literes vodkát és négy darab tasakos levest rejtett a ruházatába, és az üzletből fizetés nélkül távozott. Az elkövető háromszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2019-ben garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett  fogházbüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában