Letartóztatták

2024.03.08. 09:20

Nem bírta abbahagyni a lopást, csak a rács állíthatta meg

A bíróság március 7-én lopás bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte egy többszörös visszaeső férfi letartóztatását. A letartóztatás elrendelésére a bűnismétlés lehetősége, és a bizonyítás esetleges megnehezítése miatt volt szükség.

Kemma.hu

A Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta egy többszörös visszaeső férfi letartóztatását. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség  indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra el is rendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára. A férfivel szemben öt különböző büntetőeljárás van folyamatban garázdaság vétsége, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. 

Járt a letartóztatás

A férfi 2024. március 4-én délután egy komáromi áruház eladóterében ellopott egy 13 ezer forint értékű mobiltelefont, majd a ruházatában elrejtett telefonnal megpróbálta elhagyni az áruház területét. Csakhogy az üzlet biztonsági őre észlelte a cselekményt, és feltartóztatta őt. A férfi erre agresszívvé vált, a biztonsági őrrel dulakodni kezdett, majd a lopott telefont a földhöz vágta.

Később sem nyugodott, ugyanis március 5-én hajnali 1 óra 10 perc körül a férfi betörte a komáromi üzlet ajtaját egy térkővel, majd onnan kettő, összesen 210 ezer forint értékű mobiltelefont lopott el.

Az üzlet biztonsági kamerái rögzítették a lopást. A felvételek alapján a tolvajt a rendőrség azonosította, és még aznap 3 óra 5 perckor elfogta. Nála voltak a lopott telefonokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában