Esztergom

2024.03.05. 14:09

Garázstolvajok dolgoztak az éjszakában - a lopott biciklin mentek haza +videó

Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a három jómadárból kettő a lopott kerékpárokkal hajtott el a helyszínről. A bíróság elsőfokú ítéletet hozott a garázstolvajokkal szemben.

Kemma.hu

A többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a három férfival szemben, akik esztergomi garázsokból loptak. Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a garázstolvajok a helyszínt a lopott kerékpárokkal hagyják el.

garázs tolvaj garázstolvaj lopás garázstolvajok
A garázstolvajok férfi éjszaka feszítette fel az ajtót és vitte, amit ért
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a három férfi 2021. január 6-áról 7-ére virradó éjszaka egy esztergomi garázs ajtajáról lefeszítette a lakatot, és onnan szerszámokat és kerékpárt loptak, összesen 161 ezer 150 forint értékben. Mint azt dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője közölte, az elkövetők ebből a garázsból elloptak egy másik, 105 ezer forintos kerékpárt is. Azt, ahogy két tolvaj a két lopott kerékpárral elhajt a helyszínről, térfigyelő kamera rögzítette.

A három férfi ugyanezen az estén korábban a garázssoron egy másik garázs ajtaját ia felfeszítette, és onnan 50 ezer 500 forint értékben vitt el horgászfelszereléseket és szerszámokat. A trió két másik garázsból is lopni akart, ám az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másikban pedig hiába kutattak, nem találtak  számukra értékkel bíró tárgyat.

A jómadarak közül ketten egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28 ezer forint értékben. Egy garázsba pedig egy lakat lefeszítésével hatoltak be, és onnan törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket és pálinkát vittek el.

Ítélet a garázstolvajokkal szemben

A három férfi közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek. Az ügyészség indítványára a bíróság a többszörös visszaeső férfit 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, egy másik férfit 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a harmadik elkövetőt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, két elkövetőt 8500-8500 forint összegű vagyonelkobzásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a többszörös visszaeső férfi és védője enyhítésért fellebbezett, a másik két férfi tudomásul vette – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában