Fegyveres rablás

2024.03.12. 19:07

Megkötözte, fenyegette az embereket a tatai fegyveres sorozatrabló

A Tatai Járásbíróság március 13-án előkészítő ülést tart a fegyveres sorozatrabló ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a különös visszaeső fegyveres vádlottat fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendeljen el vagyonelkobzást.

Kemma.hu

A vádirat szerint 2022. november 28-án éjjel bement egy tatabányai családi házba a vádlott, és a konyhaasztalról ellopta a ház egyik szobájában alvó pénztárcáját, benne 15 ezer forint készpénzzel és okmányokkal. Ezt követően abból a szobából, ahol a másik sértett aludt, az asztalról eltulajdonította a pénztárcáját, benne 20 ezer forint készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával. Magával vitt 30 ezer forint értékű mobiltelefont, valamint a falról egy 40 ezer forint értékű gázpisztolyt. Az okozott kár nem térült meg, az eltulajdonított tárgyak sorsa ismeretlen.

Nagy erőkkel keresték a Komárom-Esztergom vármegyei nyomozók azt a férfit, aki három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Munkájuknak meglett az eredménye: letartóztatták az elkövetőt.
A fegyveres rablót nagy erőkkel keresték a nyomozók
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra, police.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a vádlott 2022. december 11-én 16 óra körül lopási szándékkal bement egy tatai családi házba, ahová magával vitte a korábban eltulajdonított gázpisztolyt. A házban a rabló elemlámpával világítva kutatni kezdett, és az előtérben a lakó táskájából kettő aranylapkát, a hálószobában lévő komódból egy régi, forgalomból kivont szlovák papír bankjegyet vett magához. A ház egy másik szobájában alvó sértett felébredt, és a folyosón összetalálkozott a vádlottal. A férfi a gázfegyvert rászegezte a nőre, és azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem adja át az értékeit, „rosszul jár”.

A fenyegetés hatására a sértett átadta az ékszereit neki, aki kutatást is végzett a nappaliban, és további aranyékszereket vett magához. Ezt követően a vádlott a fegyvert továbbra is a nőre szegezve arra kényszerítette, hogy a ház előtt parkoló személygépkocsijával vigye el őt a tatabányai vasútállomásra, melynek a hölgy – a kényszerítés hatására – eleget tett. A bűncselekmény elkövetési értéke 1 millió 265 ezer forint, melyből lefoglalással 6 ezer forint térült meg. 

Fegyveres rablást is végrehajtott

2022. december 21-én 20 óra körül egy tatai családi házba ment be a férfi, az ott tartózkodó sértettre rászegezte a korábban megszerzett fegyvert, és pénz, illetőleg arany átadását követelte. A nő 100 ezer forint készpénzt adott át neki, és közölte vele, hogy nincsen aranya. Ezt nem hitte el, ezért kutakodott és egy borítékban talált még 100 ezer forintot, melyet ugyancsak magához vett. A vádlott ezután a sértettet egy hintaszékbe ültette, karját a szék karfájához kötötte, a telefont kihúzta, továbbá figyelmeztette a nőt, hogy maradjon nyugton, mert egyik társa itt marad a teraszon, és figyelni fogja. A rabló ezután taxit hívott és Tatabányára vitette magát. Az okozott kár nem térült meg.

A vádlott 2022. december 30-án este bement az idős áldozat tatai családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd a villanyórához kisiető idős fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat és azzal fenyegette, hogy ha kiabál, végez vele. A vádlott a sértettet magával húzva, bement a házba, értékek után kutatott, illetőleg kérdezte, hogy hol tartja a pénzét, aki átadta a vádlottnak az ágya mellett tartott pénztárcáját, melyből kivette a pénzt, összesen 90 ezer forintot, valamint a bankkártyát. Továbbá magához vett egy paprika sprayt, majd felszólította, hogy adja meg a bankkártya PIN-kódját.

Ezután a sértettet az ágyra fektette, kezeit és lábait dróttal megkötözte, és figyelmeztette, hogy a társa itt marad, s ha kiabál, bejön, majd a telefonból kivette az elemeket, hogy ne tudjon segítséget hívni. A vádlott ezen alkalommal is taxival hagyta el a várost. Az elkövetési érték összesen 94 ezer forint, mely nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában