Vádemelés

2024.02.27. 14:00

Videón a verekedés a nyergesi szórakozóhelynél: 5 férfi csépelte egymást

Születésnapját ünneplő testvérpár és három férfi esett egymásnak Nyergesen. A verekedés miatt most vádat emeltek a garázdákkal szemben.

Kemma.hu

Garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt öt férfival szemben, akik italozást követően verekedtek egymással. A verekedés miatt az ügyészség három férfival szemben garázdaság bűntette, egy férfival szemben garázdaság vétsége, illetve az egyik garázda férfival szemben rongálás vétsége miatt is emelt vádat, a vádiratban három elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, két elkövetővel szemben pénzbüntetésre tett indítványt.

A verekedés miatt vádat emeltek az 5 férfival szemben
A verekedés miatt vádat emeltek az 5 férfival szemben
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint három férfi 2022. május 2-án a nyergesújfalui szórakozóhelyen tartózkodott, itt italozott egy testvérpár is, akik egyikük születésnapját ünnepelték. Az egyik ünneplő férfi az ott tartózkodó vendégekbe belekötött, őket veréssel fenyegette, hangoskodott, a felszolgálót sértegette, italát kiborította. A testvére próbálta őt visszafogni, együtt a szórakozóhely teraszára mentek, ahol szóváltás közben  lökdösték egymást. Amint a testvérek a teraszra mentek, az egyik vendég a szórakozóhely ajtaját bezárta, mert a fenyegető férfi magatartása riadalmat keltett.

A verekedés közben egy kuka is kézbe került

Miután a testvérekben tudatosult, hogy nem jutnak vissza az épületbe, egyikük üres sörösüveget dobott az ajtónak, majd mindketten elindultak onnan. Őket három másik férfi követte, hogy számon kérjék őket. Utolérték az ittasságuk miatt egymásba kapaszkodó testvéreket, akik közül egyikük rögtön megindult a három férfi felé, azonban a testvére visszafogta őt. Az egyik elkövető felkapta az utcán lévő kukát, és azzal a felé megindult férfi fejére csapott, majd a kukával felé ütött. 

A három férfi közül egy másik belerúgott a felé indult férfiba. Egy másik férfi a testvérpár másik tagjába rúgott bele. Ezután a megrúgott férfi a fémkukát megfogta és azt elhajította a velük szemben álló társaság egyik tagja felé, azonban egy drogéria üvegét találta el, ezzel azt betörte, így abban 142 ezer 240 forint kárt okozott. Két férfi az utcán lévő kátyút körülvevő paravánt  a testvérek irányába borította, illetve egyikük a kukával megdobta a testvérek egyikét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában