Vádemelés

2024.01.30. 07:09

Balhé a nyergesi építkezésen: ásóval támadt társára a bekattant segédmunkás +videó

Vádat emeltek az ásóval támadó segédmunkással szemben, felfüggesztett börtönt kaphat tettéért.

Kemma.hu

Garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki munkahelyi vita miatt ásóval támadt a nyergesi építkezésen. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A vádirat szerint az elkövető 2023. május 5-én nyergesújfalui építkezésen dolgozott segédmunkásként. Szintén ezen az építkezésen dolgozott egy másik férfi, akivel az elkövető vitába keveredett, mivel ez a férfi gyanúsnak találta az elkövető jelenlétét abban a pincében, ahol a felszerelését tárolta. A szóváltást követően a tanú kiment az épületből.

Az elkövető követte őt, majd a  kezében tartott ásót két kézzel felemelve egy alkalommal a vele szemben közeledő férfi irányába suhintott, amely ütés elől a megtámadott férfi félrehajolt, az ütést a bal kezével hárította, ráfogott az ásó nyelére. Egy másik munkás kicsavarta az agresszor kezéből az ásót, miközben  a támadó a sértettet megrúgta. Ezért a további támadás megakadályozása érdekében a harmadik férfi az elkövetőt kigáncsolva a földre vitte, ott lefogva tartotta, amíg meg nem nyugodott. A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában