Enyhítést kért

2024.02.23. 06:10

Undorító dolgokra kényszerítette saját lányát az anya

Enyhítést kért, szigorúbb büntetést kaphat a nő, aki fiatal lányokat küldött egy férfi ismerőséhez, hogy szórakoztassák. A 13 éves lányát is prostitúcióra kényszerítette.

Goletz-DeáK Viktória

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint súlyosabb büntetést érdemel a nyergesújfalui anya, aki saját 13 éves lányát és 13 éves unokahúgát is undorító dolgokra vette rá, valamint a férfi, akihez a lányokat küldte, hogy kihasználja a lányokat. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik. Súlyosabb ítéletet érdemel az az anya, aki saját lányát, illetve unokahúgát kényszerítette prostitúcióra. A korábban meghozott ítélet tényállása szerint a nő együtt élt a 13 éves lányával és a gyámsága alatt álló 15 éves unokahúgával. A nő több alkalommal kért pénzt egyik férfi ismerősétől, és szexuális jellegű szolgáltatást is nyújtott neki. A nő 2020 júniusa és októbere között 14 alkalommal kényszerítette prostitúcióra a lányát és az unokahúgát,. Arra kérte őket, hogy menjenek az ismerőse nyergesújfalui házába, és ott tűrjék el, hogy a férfi velük szexuális cselekményt végezzen. 

Enyhítést kért, szigorúbb büntetést kaphat az az anya, aki saját lányát és unokahúgát kényszerítette prostitúcióra.
Enyhítést kért, szigorúbb büntetést kaphat az az anya, aki saját lányát és unokahúgát kényszerítette prostitúcióra. 
Fotó: Kamira / Forrás:  Shutterstock

A lányok összesen ezért 235 ezer forintot kaptak, amit a nőnek átadtak. Tatabányai Törvényszék a nőt emberkereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben 235 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el. 

Saját lányát kényszerítette prostitúcióra

A törvényszék a szülői felügyeleti jogát a lánya vonatkozásában megszüntette. A férfit 2 rendbeli gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Mint arról a Kemma.hu korábban beszámolt: az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában súlyosítás, a nő és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be. A férfi és a védője az ítéletet tudomásul vette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában