Tárgyalás

2024.02.29. 13:30

Tovább marad letartóztatásban a nő, aki nyakon szúrta ismerősét

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség ismét eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a nőnek, aki 2023. május 31-én, 1 órakor egy tatabányai lakásban ismerősére támadt, majd egy késsel nyakon szúrta.

Kemma.hu

Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság a február 28-án tartott ülésén 3 hónappal, 2024. június 2-ig meghosszabbította a letartóztatást. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be – tudtuk meg dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől

A Tatabányai Törvényszék közleményéből azt is megtudtuk, hogy a bíróság álláspontja szerint a letartóztatás fenntartása indokolt, mivel a gyanúsított a jelen ügy tárgyát képező bűncselekményt két büntetőeljárás hatálya alatt követte el, állandó lakhellyel nem rendelkezik, illetve a helyszínre érkező rendőrök elől megpróbált elszökni. A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a védő az ülésen nem volt jelen.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az italozó életmódot folytató, büntetett előéletű nő május 31-én, hajnali 1 órakor egy tatabányai lakásban a vele ott tartózkodó férfira támadt, majd egy késsel nyakon szúrta. A rendelkezésre álló adatok szerint a nő elfogásakor, amikor meglátta a helyszínhez érkező járőrautót, a rendőrök elől futva, felszólítás ellenére megpróbált elszökni, amellyel csak azért hagyott fel, mert a gépkocsival utolérték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában