Fenyegetés

2024.02.11. 17:30

Terrorcselekménnyel fenyegetett az elkeseredett apa, Tatabányán áll bíróság elé

A Tatabányai Törvényszék február 12-én tárgyalást tart annak a férfinek az ügyében, aki terrorcselekménnyel fenyegetett meg több embert is. A tárgyalás során iratok ismertetése, perbeszédek és ítélet várható.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott 2015-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, kapcsolatukból 2016-ban gyermekük született. A férfi ittas állapotban folyamatosan kiabált és vitatkozott élettársával, a lakásukban lévő dolgokat megrongálta, összetörte, illetve már ekkor mondott olyanokat, hogy másokat meg fog ölni. Az élettársi kapcsolatuknak 2019. márciusában lett vége, amikor a nő elköltözött a közös gyermekükkel. 

A hölgy 2021-ben bírósági eljárást indított a vádlottal szemben a gyermek láthatásával, a szülői felügyeleti jog gyakorlásával és a gyermektartásdíjjal kapcsolatban. A bírósági eljárás során a férfi a tárgyalásokon megfenyegette az eljáró pszichológus szakértőt, a bírót, a pszichiáter szakértőt, illetve a hölgy ügyvédjét.

2022 elején a bíróság ideiglenes intézkedést hozott az ügyben, mely szerint a férfi a gyermekével kapcsolattartási ügyeleten felügyelet mellett tarthatta a kapcsolatot kéthetente. Ezt a döntést azonban nem tudta elfogadni, ezért már 2022-ben is betelefonált a rendőrségi ügyeletre, hogy nem hagyják látni a gyermekét. 

A Győri Járásbíróság 2022. június 30-án hozott ítéletében a kiskorú gyermek vonatkozásában a szülői felügyeleti jog gyakorlására a nő lett jogosult. A bíróság az apai kapcsolattartást úgy határozta meg, hogy arra kéthetente jogosult az apa a kapcsolattartási ügyeleten, mely döntést a pasas nem tudta elfogadni. 2022. év második felében és 2023. év elején ezért többször előfordult, hogy kihívta a rendőrséget a volt élettársának szüleinek címére és a kapcsolattartási pontra is, azt állítva, hogy elrabolták a gyermekét és nem tud vele emiatt találkozni.

A hívások során azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a rendőrség nem intézkedik az általa elvárt módon - nem megy ki egy járőr a fia nagyapjához és nem deríti ki, hogy hol található a gyermeke -, úgy megöli, elvágja a torkát a gyermekelhelyezési ügyben döntést hozó bírónak, az ügyvédnek, a szakértőknek, illetve a nagyapának is. A vádlott rendőrségi ügyeletre, a segélyhívó központba történő folyamatos telefonhívásai miatt a hatóság büntetőeljárást kezdeményezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában