Büntetés

2024.01.05. 14:29

Terrorcselekménnyel fenyegetett, most Tatabányán áll bíróság elé az apa

Azzal fenyegetőzött a rendőrségnek, hogy megöli, elvágja a torkát a gyermekelhelyezési ügyben döntést hozó bírónak, az ügyvédnek, a szakértőknek, illetve a nagyapának is.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettével áll bíróság elé az a győri apa, aki a láthatásról döntő bíró megölésével fenyegetőzött, ha nem láthatja gyermekét. Az ügyben csütörtök délelőtt tartanak előkészítő ülést a Tatabányai Törvényszéken. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a vádlott 2015. évben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, 2016-ban gyermekük született. A férfi ittasan folyamatosan kiabált és vitatkozott élettársával, a lakásukban lévő dolgokat megrongálta, összetörte, illetve már ekkor mondott olyanokat, hogy másokat meg fog ölni. A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatának 2019. márciusában lett vége, amikor a nő elköltözött a közös gyermekükkel, majd 2021. évben bírósági eljárást indított a vádlottal szemben a gyermek láthatásával, a szülői felügyeleti jog gyakorlásával és a gyermektartásdíjjal kapcsolatban. 

A bírósági eljárás során a vádlott a tárgyalásokon megfenyegette az eljáró pszichológus szakértőt, a bírót, a pszichiáter szakértőt, illetve a sértett ügyvédjét. 2022. év elején a bíróság ideiglenes intézkedést hozott az ügyben, mely szerint a vádlott gyermekével kapcsolattartási ügyeleten felügyelet mellett tarthatta a kapcsolatot kéthetente. Ezt a döntést a vádlott nem tudta elfogadni, ezért már 2022-ben is betelefonált a rendőrségi ügyeletre, hogy nem hagyják látni a gyermekét. 

A Győri Járásbíróság 2022. június 30. napján hozott ítéletében a kiskorú gyermek vonatkozásában a szülői felügyeleti jog gyakorlására az anya lett jogosult. A bíróság az apai kapcsolattartást úgy határozta meg, hogy arra kéthetente jogosult az apa a kapcsolattartási ügyeleten, mely döntést a vádlott nem tudta elfogadni. 2022. év második felében és 2023. év elején többször előfordult, hogy kihívta a rendőrséget az anya szüleinek címére és a kapcsolattartási pontra is, azt állítva, hogy elrabolták a gyermekét és nem tud vele emiatt találkozni. 

A hívások során azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a rendőrség nem intézkedik az általa elvárt módon - nem megy ki egy járőr a fia nagyapjához és nem deríti ki, hogy hol található a gyermeke -, úgy megöli, elvágja a torkát a gyermekelhelyezési ügyben döntést hozó bírónak, az ügyvédnek, a szakértőknek, illetve a nagyapának is. A vádlott rendőrségi ügyeletre, a segélyhívó központba történő folyamatos telefonhívásai miatt a hatóság büntetőeljárást kezdeményezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában