Ítélet

2024.02.19. 12:05

Sorsjegyekkel kísértette a szerencséjét, felfüggesztett börtön lett a jutalma +videó

Ítélet született a dohányboltokból, lottózókból lopó férfi ügyében. A sorsjegyekkel trükköző tolvaj sok hasznot nem húzott cselekményéből.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki hatszor lopott sorsjegyeket, a közel háromszázezer forint összértékű sorsjegyekkel mindössze tizenkétezer forintot nyert. Az ügyészség indítványára a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben halmazati büntetésül 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint 12 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kötelezte a kár megtérítésére.

A sorsjegyekkel próbálta megszedni magát, sok pénzt nem sikerült összekaparnia
A sorsjegyekkel próbálta megszedni magát, sok pénzt nem sikerült összekaparnia
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az elkövető  2023. május 10. és augusztus 4. között hét lopást követett el, kétszer ugyanazon sértett sérelmére, illetve hatszor sorsjegyeket lopott. A férfi két esetben az eladó figyelmének elterelésével, más esetekben az eladó pulton kívüli távollétében, illetve óvatlanságát kihasználva követte el a lopást.

Sorsjegyekkel tette próbára szerencséjét

A férfi 2023. május 10-én 102 ezer forint értékben, 2023. május 16-án  9 ezer forint értékben, 2023. május 16-án 18 ezer forint értékben tatabányai dohányboltokból, 2023. május 12. és június 9. között 16 ezer forint értékben, 2023. május 14-én 99 ezer forint értékben tatai dohányboltokból, 2023. május 23-án tatai lottózóból 50 ezer forint értékben lopott sorsjegyeket.

Az elkövető 2023. augusztus 4-én egy tatabányai vegyesboltból szalonnát és téliszalámit lopott összesen 7730 forint értékben úgy, hogy a termékeket a táskájába rejtette, majd azok kifizetése nélkül távozott az üzletből. A tolvaj a sorsjegyeken 12 ezer forintot nyert, melyeket beváltott, az így kapott pénzt pedig felélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában