Tolvaj

2024.02.14. 11:18

Simán lenyúlta a buszon felejtett pénztárcát, ilyen büntetést kapott érte a tolvaj +videó

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság büntetővégzést hozott a pénztárcatolvaj férfi ügyében.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 180 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, valamint kötelezte a sértett kárának megtérítésre. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint az elkövető 2023. június 8-án Tatabánya-Nyergesújfalu útvonalon közlekedő autóbuszon utazott. A férfi felfigyelt egy ülésen hagyott pénztárcára, amit a sértett ottfelejtett, amikor Tatán az autóbuszról leszállt.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az illető a 3 ezer forint értékű pénztárcát lopási szándékkal magához vette, az abban lévő 120 ezer forint összegű készpénzzel, a sértett nevére kiállított személyazonosító okmánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, TAJ-kártyával és bankkártyával együtt.

A férfi még az autóbuszon a pénztárcát átnézte, a készpénzt abból kivette, és a saját pénztárcájába tette, majd az autóbuszról Nyergesújfalun leszállt, az okiratokat és bankkártyát tartalmazó pénztárcát az egyik hulladékgyűjtő edénybe kidobta. Nem sokkal ezután egy járókelő megtalálta a kidobott pénztárcát, melyet visszajuttatott a tulajdonosának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában