Ítélet

2024.02.12. 11:35

Gyerekmolesztálót ítéltek el Tatabányán: 7 éves nevelt lánya volt az áldozat

Ítéletet hozott a bíróság a nyergesi nevelőapa ügyében, aki élettársa kislányát zaklatta többször is. Nem sokkal korábban egy másik pedofilt is elítéltek Tatabányán, aki szintén nevelt lányát zaklatta.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság szexuális erőszak miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a nevelt lányt zaklatta évekig. Mindemellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ítélet ellen az ügyész a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért fellebbezett, míg a férfi és védője felmentésért, másodsorban enyhítésért, valamint a minősítés megváltoztatása érdekében. A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a törvényszék fenntartotta.

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes
Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503
Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes
Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111
Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a vádirat szerint a 2023 májusában és júniusában két alkalommal molesztálta a kislányt a férfi. Egy esetben akkor, amikor az élettársa aludt, a másik esetben az anya távollétét használta ki.

A férfi tettét a Büntető Törvénykönyv öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. 2023  novemberében egy másik nevelőapa a Tatabányai Törvényszéken 12 év fegyházbüntetést kapott, mert nevelt lányát molesztálta, és 10 évre a közügyektől is eltiltották. 

Mint arról beszámoltunk: a minap alkotmánymódosítást nyújtott be a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök:  kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén ne lehessen kegyelmet adni. Az alkotmánymódosító javaslat értelmében a jövőben nem kaphatnak elnöki kegyelmet olyan személyek, akik kiskorú személyek sérelmére követtek el szándékos bűncselekményeket – tudta meg a Magyar Nemzet. Vagyis amennyiben az országgyűlés megszavazza az alkotmánymódosítást, a jövőben a köztársasági elnöknek nem lesz joga kegyelmet adni olyan elítélteknek, akiket pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények ügyében ítélték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában