Döntés

2023.11.28. 11:41

Ítélet született a kiskorú mostohalányát évekig molesztáló férfi ügyében

A Komárom-Esztergom Vármegyei főügyészség szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Most kiderült, milyen büntetésre számíthat.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék a férfit a főügyészség indítványa alapján 12 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozna. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbeztek.

A vádirat szerint a férfi és a kislány édesanyja házastársként éltek és 2007 óta nevelték együtt a nő korábbi házasságából 2005-ben született lányt. 2020. március 21-én este családi ünnepségen a fiatal alkoholt fogyasztott, amitől rosszul lett, hányt, ezért őt a férfi és a lány nővére ruhástól megfürdették, majd a szobájába kísérték, ahol levették róla a nedves ruházatát, lefektették az ágyába és a meztelen lányt betakarták egy pléddel.

A nevelőapa a szobában maradt, hogy „figyeljen rá”. Amikor a lány az oldalára fordulva elaludt, a férfi mögé feküdt, és simogatni kezdte a nemi szervét. A kislány felébredt, és kiküldte a szobájából. Az eset 2020. júniusában megismétlődött.

2021 júniusában a vádlott azzal szorította sarokba, hogy csak akkor mehet el nyáron otthonról, ha hagyja, hogy azt csinálja vele, mint korábban. A sértett szeretett volna találkozni, szórakozni a kortársaival, de korábban ezt nem engedte meg neki, így végülis eltűrte a szexuális közeledését. 2021 októberében újra a nyári ajánlattal élt a férfi. A kislány úgy tett, minta beleegyezne, de később rosszullétet színlelve próbálta megúszni a dolgot, majd feljelentést tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában