Indítvány

2024.02.08. 07:21

Most is börtönben csücsül a tardosi templom tolvaja, ezért is hűvös jár neki

A 44 éves tardosi férfi visszaesőként jelenleg is börtönbüntetését tölti.

Kemma.hu

90 ezer forintnyi adományt nyúlt le a tolvaj

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a büntetett férfival szemben, aki templomból lopott adománygyűjtő dobozt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 72 ezer 845 forint vagyonelkobzásra ítélje.

A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember 12-én ittas állapotban bement a tardosi templomba a nyitott ajtón keresztül, majd az előtérben kiszakította a falból a 8500 forint értékű adománygyűjtő pénzkazettát és azt eltulajdonította a benne lévő 90 ezer forint készpénzzel együtt. A nyomozás során lefoglalással 26 ezer 655 forint megtérült.

Kitépte a falból az adománygyűjtő dobozt
Kitépte a falból az adománygyűjtő dobozt
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elkövető többszörös és különös visszaesőnek minősül, őt a bíróság 2023. március 22-én jogerőssé vált határozatával, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, jelenleg ezt a szabadságvesztést tölti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában