Csalás

2024.02.07. 11:45

Milliókat csalt ki áldozatától a kamuingatlanos Környén: súlyos büntetésre számíthat

A Tatabányai Járásbíróság február 8-án folytatólagos tárgyalást tart annak a férfinek az ügyében, aki ingatlanosnak kiadva magát vert át több millióval egy embert.

Kemma.hu

A vádirat szerint a sértett 2020. januárjában egy környei ingatlant szeretett volna megvásárolni, aki az ingatlannal kapcsolatos ügyintézés során 2020. augusztus 25. napján ismerkedett meg a vádlottal. 

Az illető valótlanul azt állította, hogy ingatlanok vásárlásával és értékesítésével foglalkozik, megfelelő szakmai háttérrel és kapcsolatokkal rendelkezik, és felajánlotta segítségét a sértett által korábban kiválasztott környei ingatlan megvásárlásához, mely közreműködéséért 1,2 millió forintot kért. A sértett a az illetőt szóban megbízta az ingatlannal kapcsolatos ügyintézéssel. 

A vádlott ezt követően az ingatlannal kapcsolatos intézkedések megtételére és az ügyintézés során felmerült saját költségeire történt valótlan hivatkozással, 2020. augusztus 25. és 2020. október 3. között több részletben, összesen 5 millió 273 ezer forintot vett át a károsulttól, ám az átvett pénzösszegeket saját céljaira fordította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában