Segítségnyújtás

2024.02.21. 07:00

Az életért mindenen át: idős nőt mentettek otthonában a mentősök

Az idős nő lakásába az ajtó ablakán keresztül sikerült bejutni. A mentősök gyors ellátásának köszönhetően stabil állapotban szállították kórházba.

Kemma.hu

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy hétfő este Komárom-Esztergom megyébe kérték a mentők gyors segítségét. Egy idős nő lett rosszul otthonában. A helyszínre a bicskei mentősök és a tűzoltók is kiérkeztek.

A mentősök az ajtó ablakán másztak be az idős asszony lakásába
A mentősök az ajtó ablakán másztak be az idős asszony lakásába
Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A mentősök az ajtó ablakán jutottak be

A segítséget kérő 80 év körüli tüdőbeteg nőnek már arra sem volt ereje, hogy a kiérkező egységeknek ajtót nyisson. A mentősök pillanatok alatt a helyszínre értek, azonban a zárt ajtó miatt rögtön nem tudtak bejutni ellátni a beteget. A tűzoltók leszerelték az ajtóról a rácsokat. A bicskei mentősök egyik hölgy tagja pedig át tudta magát tuszkolni az ajtó ablakán, így nagyobb kárt nem kellett tenni a bejutáshoz.

A lakásba jutott mentős megtalálta a kulcsot, ajtót nyitott, majd a gyors vizsgálatot követően emelt szintű ellátásba fogtak. Végül sikerült az asszony állapotát stabilizálni, végül így szállították kórházba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában