Megemlékezés

2024.02.09. 12:12

Máig nem feledik: a 16 éve hősi halált halt esztergomi rendőrre emlékeztek

16 éve vesztette életét Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy Esztergomban.

Kemma.hu

16 éve vesztette életét Esztergomban Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy

Forrás: police.hu

16 éve, 2008. február 11-én vesztette életét szolgálatteljesítés közben Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Kollégái máig nem feledik, koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztek meg róla.

Ahogy arról a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság honlapján is beszámolt, a kapitányság vezetői és személyi állománya és a család február 8-án először a hadnagy síremlékénél koszorúzott, majd Dorogon és az Esztergomi Rendőrkapitányságon elhelyezett emléktábla előtt gyújtottak mécsest és helyetek el virágokat.

Borbély Zoltán síremlékénél koszorúztak a rendőrök
Forrás: police.hu

A rendőrhadnagy 16 évvel ezelőtt Esztergom-Kertvárosban járőrözött társával. Késő este, 10 órakor ment ki egy családi házhoz. A helyszínen egy férfi bántalmazta idős édesanyját. Az elkövető a ház nyári konyhájából lövéseket adott le a rendőrökre. Az egyik lövés Borbély Zoltánt találta el, aki életét vesztette. Gyilkosát életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték

2010 óta a rendőrség a hadnagy emlékére február 11-én minden évben véradó napot tart. Ezen alkalomból az Esztergomi Rendőrkapitányságon és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságon is véradást szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában